31. kolo
21.04.2021 19:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Javier Martinez (© AFP)

Valencia opět zklamala, Osasuna jí nasázela tři branky

V Pamploně se budou ještě hodně dlouho radovat, protože fanoušci domácího celku viděli perfektní představení. Osasuna totiž nasázela svému soupeři z Valencie bez milosti tři branky a mohla jich přidat ještě daleko víc.

Zase to Valencii nevyšlo. Tým, který se místo na poháry už dávno aklimatizoval na boj o první desítku, zasel vyšel bodově na prázdno. Domácímu tým trvalo jen pouhých 13 minut, než prolomil chatrnou hradbu hostující obrany. Brankář Doménech neodkopl míč úplně ideálně, ten se dostal na kopačky domácích a Calleri vymyslel brilantní nahrávku do vápna na Javiho Martíneze - 1:0.

S tímhle stavem ještě Valencia byla schopná něco málo udělat. Po třiceti minutách a jedné nenápadné akci dokázal portugalský šikula Guedes udržet míč a prostrčit jej do vápna. Kévin Gameiro si míč převzal, přehodil jej na silnější nohu a propálil brankáře Herreru!

Jenže odpověď Osasuny byla stejná jako reakce Saurona na porážku u Helmova žlebu - rychlá a drtivá. Gayá i přes své zkušenosti špatně nahrál vlastnímu brankáři, jeho vybídku sebral vděčný Martínez a přihrál do vápna na Jonathana Calleriho. Ten střelu z první poslal na zadní tyč tak přesně, že se Doménech natahoval úplně zbytečně.

Domácí mohli pohodlně zvýšit ještě v první půli, jenže Calleri pálil pouze do Doménecha a dorážející Torro mířil příliš vysoko nad. Drama pokračovalo po přestávce ve stejném duchu. Nejprve se Valencia nedočkala po Gameirově ráně vyrovnání jen proto, že francouzský střelec mířil do tyče.

Valencia dnes podrážela nohy sama sobě a další chybu v rozehrávce od Wasse mohl potrestat Oier. Jenže Doménech byl připraven a skvěle zakročil. Mladý brankář držel Valencii nad vodou i v 64. minutě, kdy domácí po ruce ve vápně zahrávali penaltu. Jenže Torresovu ránu Doménech chytil!

Minuty hrůzy Valencie ale pokračovaly. O pouhých 60 vteřin totiž zahrál rukou i Diakhaby a tentokrát už se Roberto Torres trefil bezpečně. Doménech se jej sice snažil rozhodit pokusem o tanec, ale nevyšlo to. V samém závěru pak ještě Ante Budimir pálil pouze do Doménecha, takže čtvrtou branku Osasuny nepřidal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele