22. kolo
07.02.2021 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Jonathan Calleri (© AFP)

Osasuna díky pozdní trefě Budimira přestřílela Eibar

Osasuna se dočkala dalších tří bodů a slavit je bude o to víc, že se na ně pořádně nadřela. Ještě pět minut před koncem by brala jen bod, ale pak zaúřadoval zkušený Chorvat Ante Budimir a spasil domácí celek.

Vlastně od začátku utkání Osasuna dávala jasně najevo, že dnes nehodlá nechat Eibaru ani bod. Aktivně napadala jeho rozehrávku a zkoušela najít i tu nejmenší možnou skulinku v obraně hostí. A z první velké šance, kterou si vytvořila, udeřila. Psala se 18. minuta, když si Manu Sánchez zaběhl za obranu z kraje hřiště a přesnou nahrávkou našel před bránou Jonathana Calleriho. Pro něj už nebylo problémem překonat Dmitroviće.

Ten měl obecně dost práce a další se mu rozhodl přidělat Torró, který hlavičkoval centr od Garcíi. Jenže Dmitrović vytasil skvělý reflex a míč vyrazil. Eibar kontroval akcí po lajně, Muto míč dostihl před brankovou čarou a naservíroval jej Kikemu Garcíovi. Ten ale napálil jen prvního obránce před sebou.

Ve 44. minutě se mu to už ale povedlo. Vidal neodvrátil dlouhý nákop, rychlý Bryan Gil s ním pelášil k vápnu a v něm našel právě dobíhajícího Kikeho Garcíu. Jeho přesné bodlo bylo na brankáře Herreru moc - 1:1.

Pak nastalo dlouhé období nudy, které přerušila až dramatická situace v 69. minutě. Torres našel centrem ze standardky Calleriho, který hlavičkoval přesně k tyči. Jenže potíž byla v tom, že kanonýr Osasuny přebíral míč v ofsajdu, takže branka neplatila. Platila až ta druhá, finální. V 85. minutě totiž odmítl dělbu bodů Ante Budimir. Vidalův centr ve vápně prodloužil Adrián López na osamoceného Budimira a ten s pomocí tyče nadvakrát překonal padajícího Dmitroviće - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele