38. kolo
22.05.2021 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Real Sociedad skončil pátý a vybojoval Evropskou ligu

Jediná branka padla v Pamploně a navíc vlastní do domácí sítě. Díky tomu si Real Sociedad pojistil páté místo a kvalifikoval se do základní skupiny Evropské ligy. La Real to měl ve vlastních rukou a případný neúspěch by mohl znamenat pád na sedmé místo a tím pádem start "jen" v Evropské konferenční lize. A dlouho to tak vypadalo, protože teprve čtyři minuty před koncem si vstřelil vlastní gól Pérez.

Od začátku bylo utkání velmi vyrovnané a první poločas nabídl jen jeden zajímavý moment před domácí brankou. Isak dostával přihrávku do jasné pozice a před prázdnou svatyní odklízel balón Vidal.

Bohužel se pak na hrací ploše dlouho nic nedělo, až v 66. minutě našel Silva přihrávkou Isaka a jeho rána šla vedle.

V závěru zápasu začal Real Sociedad více tlačit na pilu a hlavička střídajícího Fernándeze skončila těsně mimo. Bezbrankový stav nakonec vydržel do 86. minuty, kdy hosté rozehráli standardní situaci, Isak zasáhl balón, orazítkoval brankovou konstrukci a Juan Pérez si zblízka vstřelil vlastní branku.

Osasuna už se na odpověď nezmohla a doma těsně prohrála. Výhra La Realu znamená, že si v příští sezoně zahraje základní skupinu Evropské ligy. Domácí skončili sezonu na pěkném jedenáctém místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele