3. kolo
27.09.2020 12:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Levante (© AFP)

Levante nedalo penaltu, ale stejně otočilo utkání s Osasunou

Levante překvapilo v Pamploně a domácí Osasuně nenechalo ani bod. Osasuna sice šla do vedení, jenže především díky skvělé druhé půli slaví tři body právě celek z Valencie.

Osasuna neměla problémy vtělit se doma do role favorita a od začátku utkání potvrzovala, že tři body jsou její jasnou prioritou. V jedenácté minutě se Robertu Torresovi povedlo krásným pasem oslovit nabíhajícího Adriána Lópeze, který už namířil míč do brány. Jenže gól neslavil, protože doslova na brankové čáře vykopával balon pohotový obránce Rubén Vezo!

Hosté chtěli srovnat krok aspoň v akcích a hodně blízko se dostal záložník Vukčević. Ten se totiž po rohovém kopu vyšrouboval ze všech nejvýš a hlavičkoval, jenže mířil těsně nad břevno! Jinak to ale z obou stran bylo hodně utahané a ospalé. Nudu v Pamploně narušila až 38. minuta. V ní brankář Herrera nakopl balon dopředu, hlavičkový souboj vyhrál Calleri a poslal jej k Lópezovi. Ten rychle patičkou vybídl k běhu Roberta Torrese a ten krásnou ranou k tyči nedal Fernándezovi šanci!

Jenže domácí nadšení nevydrželo moc dlouho. Přesně jen tři minuty. Pak totiž domácí obrana nechala trestuhodně nepokrytého Gonzala Melera, který si naběhl do vápna na pas od Josého Luise Moralese a placírkou z první zakončil přesně - 1:1.

Morales byl také prvním hráčem, který se odhodlal k zajímavější akci ve druhé půli. Jeho rána z 53. minuty ale zamířila přeci jen trošku mimo. A Levante přidávalo. Když na hodinkách hlavního arbitra odbyla 60. minuta, vřítil se Enis Bardhi do vápna a neskóroval jen díky perfektnímu vyběhnutí brankáře Herrery! Mnohem veseleji z pohledu hostí mohlo být v 68. minutě, kdy Navas trefil míč ve vápně rukou a byla nařízena penalta. Jenže ani zkušený Roger Martí skvělého brankáře Herreru nepřekonal.

Hostům se to povedlo až v 77. minutě. A opět u toho byl Roger Martí. Dlouhý míč zpracoval elegantně José Campaña a posunul do šance na Martího. Ten ani v obležení dvou protihráčů nezklamal. Osm minut před koncem si domácí navíc neodpustili další chybu, když zapomněli na volného Moralese. Toho krásným centrem ze strany oslovil Martí a Morales na zadní tyči doklepl míč do sítě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele