16. kolo
31.12.2020 16:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Rubén García (© AFP)

Osasuna zůstává v sestupovém pásmu, s Alavésem jenom remizovala

Osasuna nedokázala v domácím prostředí vybojovat víc než jeden bod a rok 2020 zakončí na předposledním místě tabulky. Remíza 1:1 s Alavésem je ale ještě dobrá, protože tým z Pamplony hrál už po pár minutách hry bez vyloučeného Martíneze. Deportivo však takřka celý zápas trvající přesilovou hru využít nedokázalo.

Začátek zápasu byl z domácí strany jako na houpačce. Už po sedmi minutách mohla Osasuna rozvlnit síť, po skvělé práci Calleriho, jenž udržel balón na hrací ploše, a nezištné přihrávce na Budimira, zachránila hostující celek tyčka. Hned o minutu později přišla velká komplikace. Brankář Rubén Martínez vyběhl až za šestnáctku, kde evidentně fauloval Deyversona a sudí Jaime vlastně neměl na výběr. Následovala červená karta a přímý kop domácích, ze kterého neudeřilo.

Deportivo se i v početní převaze těžko dostávalo do koncovky a až v závěru mohl ze vzduchu prolomit gólové mlčení hlavičkující Joselu, chyběly mu skutečně centimetry. V páté minutě nastavení zase pořádně vystrašil hostující příznivce Rubén García, volný přímý kop poslal do tyče. Na velké šance byl stav srovnán, stále však trval bezbrankový výsledek.

Branky nakonec přišly až po změně stran, ale i ve druhé půli se na ně muselo čekat. V 68. minutě podnikla bránící se Osasuna brejk a po zpětné Gallegově přihrávce překonal brankáře Roberto Torres. Oslabená Pamplona se dostala do překvapivého vedení. Domácí se z výsledku dlouho neradovali. O pár minut později se faulem v pokutovém území provinila Osasuna a Deportivo mělo k dispozici pokutový kop, který proměnil Lucas Pérez.

Mnozí v tu chvíli očekávali nápor Alavésu, ale opak byl pravdou. Osasuna hrála kompaktně a minutu před koncem mohla strhnout vedení opět na svojí stranu, David García však hlavičkoval vedle a protože šlo o poslední šanci zápasu, skončil duel nerozhodně 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele