8. kolo
31.10.2020 18:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

João Félix (© AFP)

Atlético zůstává neporaženo, v Pamploně nad Osasunou vyhrálo díky gólům Félixe

Ve španělské LaLize zůstává už jen jeden neporažený tým a tím je nadále Atlético Madrid. Los Colchoneros zvládli i náročný duel na půdě Pamplony, kde zvítězili 3:1. Na skvělý individuální výkon z Ligy mistrů navázal João Félix, podobně jako proti Salcburku se prosadil hned dvakrát.

Atlético ve všech soutěžních zápasech prohrálo jen jednou - s Bayernem Mnichov v Lize mistrů. V rámci LaLigy však zůstává neporaženo a navíc se už vyhouplo na třetí místo tabulky. Osasuna bývá na El Sadaru velice náročným soupeřem, ovšem v tomto klání se jí to úplně nepodařilo.

Utkání se klidně mohlo ubírat jiným směrem, kdyby Osasuna ve druhé minutě proměnila obrovskou šanci. Po 120 sekundách přilétl do šestnáctky Atletů centr a Enric Gallego hlavičkoval trestuhodně nad. Atleti na svojí šanci čekali do 25. minuty, Félix z dobré pozice nestřílel ideálně. Zhruba o deset minut později domácí opětovně vystrčili růžky, ale hlavička Rubéna Garcíi doskákala těsně vedle. Nevyužité příležitosti Osasunu mrzely, zvláště když před koncem poločasu fauloval Roncaglia Vitola a sudí odpískal pokutový kop. João Félix si v Lize mistrů zvedl sebevědomí dvěma góly a postavil se i k penaltě, kterou vzápětí proměnil.

Atlético vedlo po prvním poločase 1:0, ale ještě nic nemělo jisté. Druhá půle totiž začala pěkně divoce a už po minutě sudí odpískal druhý pokutový kop ve prospěch Colchoneros. Na vině pro změnu nebyl faul, ale hraní rukou uvnitř šestnáctky. I k druhé penaltě se postavil Félix, jenomže tentokrát neměl štěstí a balón skončil na tyči.

Hosté chtěli utkání co nejrychleji rozhodnout a to se jim vinou zahozených šancí nedařilo. Hned dvě spálil Correa a vše z pozice Atlética uklidnil João Félix. Ten po přihrávce Correy zrychlil a z hranice vápna uklidil balón do sítě.

Osasuna se ještě nevzdávala a dokonce se stačila vrátit do zápasu kontaktním gólem. Nejprve si vylámal zuby na Oblakovi střídající Roberto Torres a po něm už v 80. minutě mířil do černého hlavou Ante Budimir. Atleti nakonec drama nedovolili a dvě minuty před koncem pečetili výsledek na konečných 3:1. Lucas Torreira si zpracoval Trippierův pas a projevil se jako zkušený zakončovatel.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aktuální kurzy od naší JEDNIČKY. Hcs Atletico-1,5 kurz 3,36. Jejich výhra přesně o jeden gol 3,44. Mě stačí dvoječka za 1,82.

Reagovat
Elmas

0:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele