7. kolo
24.10.2020 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ruben Garcia (© AFP)

Rubén García proměněnou penaltou zařídil Osasuně tři body

Baskický Athletic nebyl v zápase s Osasunou horším týmem, ale devět minut před koncem zapříčinil pokutový kop a z něho rozhodl o vítězství domácího celku Rubén García.

Na El Sadaru to v prvním poločase nebyla žádná hitparáda. Oba celky předvedly bojovný výkon, bohužel s absencí výraznějších příležitostí. K výraznějšímu vzrušení došlo až ve 26. minutě. Peréz z přímáku vystrašil Simóna, ten se sice natáhl k tyči, ale zasahovat nemusel. Po půlhodině hry museli domácí řešit jednu nepříjemnost a sice zranění Aridaneho, kterého tak musel nahradit Unai García. Pérezova šance a vynucené střídání byly nejdůležitějšími okamžiky prvního poločasu.

Ke další změně oba trenéři zatím nesáhli a i po přestávce se pokračovalo ve stejném duchu. Diváci sice na stadionu nebyli, ale před jeho vstupní branou dokázali vytvořit ohňostroj a alespoň tímto způsobem podpořit své hráče.

To nejdůležitější se nakonec událo až v závěrečné desetiminutovce. Rubén García si ve vápně zpracovával balón, když ho zezadu fauloval Ander Capa a sudí odpískal pokutový kop.

Obrovskou šanci na vedení využil Rubén García, když poslal Simóna ke druhé tyči. Athletic měl na vyrovnání málo času, tím spíš, že Osasuna dobře bránila.

Athletic nebyl na El Sadaru horší a dost možná si nezasloužil prohrát, ale i takový fotbal někdy bývá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele