10. kolo
23.11.2020 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Ander Capa (© AFP)

Athletic rozdrtil Betis vysoko 4:0

Báječný pondělní večer prožili fotbalisté Athleticu. Doma na San Mamés nastříleli Betisu čtyři góly a na svého soupeře se zároveň bodově dotáhli. Gólovou nadílku si Baskové rozdělili do obou poločasů. V první půli skórovali Ruiz (do vlastní sítě) a Capa, ve druhé pak zvyšovali Muniain s Berenguerem.

V pondělní dohrávce se očekával vyrovnaný průběh utkání, ale všechno bylo nakonec jinak. Betis před reprezentační přestávkou nestačil na Barcelonu a už v tomto střetnutí pětkrát inkasoval. Zdá se, že to nebyla náhoda a kouč Manuele Pellegrini bude mít na čem pracovat. Naopak Athletic odčinil porážku od Valladolidu a posunul se do středu ligové tabulky.

Do vedení šli Baskové a to velice šťastným způsobem. V 9. minutě si nenápadnou přihrávku do vápna srazil do vlastní sítě Víctor Ruiz a posléze se to začalo s Betisem vozit. Athletic udával tempo hry, byl nebezpečnější a po půlhodině hracího času zaslouženě zvýšil na 2:0. Iňaki Williams odcentroval a nejprve z malého vápna hlavičkoval do Brava Villalibre a Ander Capa už z dorážky nezaváhal. Obrana Verdiblancos jakoby přestala existovat. Betis v prvním poločase vůbec nic nepředvedl a ještě mohl být rád, že neprohrával výraznějším rozdílem. Ve 38. minutě vstřelili Baskové i třetí gól, který však nebyl pro Berenguerův faul správně uznán. Domácí šli do šaten jednoznačně spokojenější.

Trenér Manuel Pellegrini se o přestávce rozhodl nestřídat a to byla jednoznačně chyba. Kdy jindy sáhnout do sestavy, než po zcela nefunkčním prvním poločase a za nelichotivého stavu 0:2. Tak se stalo, že po hodině hry našel Villalibre zpětnou přihrávkou nikým nehlídaného Ikera Muniaina, který dal už na 3:0.

Až potom se Pellegrini rozhodl ke střídání, ale to už bylo pozdě. Athletic přidal o několik minut později i čtvrtý gól, když Berchicheho střílený centr dopravil za Bravova záda Álex Berenguer. Rozhodnuto již bylo dávno a jedinou otázkou zůstávala výše skóre. Svěřenci trenéra Garitana už nikam nespěchali a spokojeni s výsledkem utkání dohrávali. Posledních dvacet minut tedy nepřineslo vůbec nic a Athletic nakonec zvítězil konečným výsledkem 4:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-0 nebo 2-0 pro domácí celek, víc jak dva góly v tomto zápase nepadne!

Reagovat
smazaný uživatel

klasika...když má člověk tušení, a stane se pak toto...nicméně očekával jsem to samé...i výsledek 0:0 mně dával smysl...Bilbao hrálo dobře, ale Betis jim to hodně usnadnil, hráli úplně příšerně...na to jaký mají tým, tak hodně zahořeli...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele