26. kolo
07.03.2021 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Asier Villalibre (© AFP)

Athletic porazil Granadu a poskočil na osmé místo

Čerstvý finalista Copa del Rey Athletic si poradil ve večerním utkání s Granadou 2:1 a ještě vykřesal naději skončit v tabulce na pohárových místech. Domácí měli bleskový nástup a už ve třetí minutě vedli zásluhou Asiera Villalibreho, nicméně soupeř srovnal a ještě v devadesáté minutě držel nerozhodný výsledek, než v nastavení rozhodl Álex Berenguer. Athletic také neproměnil pokutový kop, konkrétně zkušený Raúl García.

Na San Mamés se v neděli střetly dva týmy, které chtějí v příštím ročníku účinkovat v evropských pohárech. Tři body však mohl získat jen jeden a to se nakonec podařilo domácím.

Tři minuty stačily Baskům na úvodní branku zápasu. Přihrávku Sanceta si převzal v šestnáctce Asier Villalibre, obtočil se kolem obránce a přesně zakončil. Lepší začátek si Marcelinovi svěřenci nemohli ani přát. Bohužel po úvodním gólu tempo hry opadlo a vlastně nebyla k vidění žádná větší příležitost. Celý první poločas se nesl v bojovném duchu a stav 1:0 se do šaten nezměnil.

Granada hrála vyrovnanou partii i po změně stran, ovšem nedařilo se jí vytvořit si větší šanci na vyrovnání. Dvacet minut před koncem mohlo být definitivně po nadějích Granady, protože Kenedy fauloval Vencedora a sudí nařídil pokutový kop. K němu se postavil zkušený Raúl García, ale Rui Silva předvedl skvělý zákrok a penaltu zlikvidoval, čímž udržel Granadu ve hře.

Ta o pár minut později srovnala na 1:1. Puertas zatáhl balón před branku, odcentroval a hlavičkující Jorge Molina trefil cíl. Konečná remíza by byla zřejmě slušivá, ovšem nedošlo na ní. V první minutě nastaveného času nedokázala obrana Granady odvrátit balón a Álex Berenguer ho z druhé vlny napálil do sítě. Athletic urval výhru na poslední chvíli a v tabulce se posunul na osmé místo. Granada je se stejným počtem bodů, ale s horším skóre desátá. Oba celky ztrácejí na šesté místo šest bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele