30. kolo
10.04.2021 16:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Estadio San Mamés (© AFP)

Deportivu VAR neuznal dva góly, Bilbao tak slaví remízu

Trenér Javi Calleja může být se svým debutem na lavičce Deportiva Alavés celkově spokojen, protože z Bilbaa se jeho tým vrací s bodem. A jindy děravá obrana dnes dokázala vydržet domácí nápor, takže branka nepadla ani jedna.

Respektive dvě ano, ale VAR je nakonec neuznal. Ale k tomu se dostaneme. Bilbao se potřebovalo dostat jednak z mírné únavy, kterou zažívá kvůli vytížení ve finále Copa del Rey a jednak z trudomyslnosti, že tuhle trofej ukořistil jeho asi největší rival. A nezačal vůbec špatně.

Jako první se do šance dostal už po deseti minutách Asier Villalibre, jenže jeho tvrdou ránu z první brankář Pacheco nakonec se štěstím kryl. Po patnácti minutách se k ráně odhodlal také Jon Morcillo a tentokrát už byl Pacheco krátký. Místo něj ale zaskočilo břevno, které tvrdou ránu vydrželo a odrazilo! Úvod zápasu patřil jednoznačně Baskům a Sancet se po nádherné uličce od Vesgy dostal až před Pacheca. Jenže ho nedokázal prostřelit!

Klíčový moment utkání se udál přesně ve 45. minutě. Bilbao sice ubránilo rohový kop, jenže dlouhý nákop vrátil míč k Pérezovi. Ten jej vrátil Pinovi a Pina vymyslel krásný pas do vápna. Na něj si naskočilo několik mužů a z nich měl nejvíc štěstí Joselu. I když, jeho štěstí trvalo jen pár chvil, neboť VAR jeho gól kvůli ofsajdu Péreze neuznal!

A stejně se vedlo Deportivu také deset minut po změně stran. Joselu tentokrát vyběhl do vápna s míčem u nohy a našel Floriana Jeleuneho, který zasunul míč do prázdné brány. Jenže sudí jednak viděl hru rukou a jednak střelcův jasný ofsajd. Závěr sice patřil domácím, jenže ani Unai Núñez ani o chvíli později Berenguer nedokázali překonat skvělého Pacheca.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele