12. kolo
04.12.2020 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Iago Aspas (© AFP)

Athletic Bilbao doma padl, překvapivě nestačil na Celtu

Celtě se povedlo překvapit favorita utkání a Baskům doma nenechala ani jeden bod. V první půli sice ještě branka nepadla, ale v závěru utkání se Celta prosadila hned dvakrát.

V páteční předehrávce 12. kola nebylo pochyb o tom, kdo je favoritem utkání. Tuhle roli plnila domácí ekipa, které se daří o poznání lépe než hostům z Viga a doma to platí dvojnásob. V 11. minutě to hráči Bilbaa málem potvrdili, protože na Williamsův krásný pas do vápna si na přední tyči nabíhal Iker Muniain. Jenže tečoval balon těsně vedle!

Celta naopak působila naprosto bezzubě a jedinou větší šanci první půle jí museli vytvořit domácí hráči. Po Nolitově nebezpečném centru do vápna zasahoval obránce Unai Núñez tak nešťastně, že míč tečoval málem do vlastní brány! Tu minul o několik čísel.

Po změně stran se aktivity opět chopilo domácí mužstvo. Álex Berenguer se dostal na levé straně k míči a ihned se pokusil o prudkou střelu z úhlu. Minul jen o kousek. A pak nastal šok.

Santi Mina přesně v 60. minutě vsítil branku! Jeho radost sice trvala jen několik vteřin kvůli odpískanému ofsajdu, ale o pouhou minutu později už Celta dala regulérní branku. Po nenápadné akci se míč dostal na pravou stranu, Suárez krásně našel Minu na zadní tyči a ten vrátil do ohně. Nejblíže stál připravený Hugo Mallo, který hlavou dostal míč do sítě - 1:0.

Domácí samozřejmě vrhli veškeré síly do útoku, jenže ten jim nepřinášel kýžený výsledek. Deset minut před koncem totiž Celta definitivně rozhodla. Brankář Simón špatně rozehrál, našel jen protihráče Méndeze a ten tečovaným centrem oslovil nabíhajícího Iaga Aspase - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Fikus19

2x0

Reagovat
smazaný uživatel

Preco nehraju teraz v Celte?

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele