35. kolo
08.05.2021 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Ante Budimir (© AFP)

Bilbao remizovalo s Osasunou

Vítěz Supercopy a finalista poháru Copa del Rey Athletic Bilbao bude příští rok bez evropských pohárů. Remíza 2:2 s Osasunou mu dává už jen minimální šance nebo spíš prakticky žádné. Přitom ještě minutu před koncem Baskové vedli, než srovnal Ante Budimir.

Po pravdě řečeno evropské poháry byly pro Athletic daleko i před tímto kolem, aby si ale domácí uchovali naději, potřebovali Osasunu porazit a to se nestalo. Hosté si zase ziskem bodu a souhrou dalších výsledků definitivně zajistili záchranu.

Pro Basky začalo všechno velmi nadějně. Ještě ani neuběhla první minuta a už se poprvé měnilo skóre. Villalibre patičkou posunul balón na Jona Morcilla, který i s pomocí teče překonal brankáře Herreru. Hrůzostrašný začátek pro tým z Pamplony, na druhou stranu i on se dokázal rychle prosadit a ve 12. minutě už bylo srovnáno. Cruz vrátil centrem balón zpátky do pokutového území na přední tyč a tam hlavičkující Darko Brašanać srovnal na 1:1.

Po gólovém začátku se pak hra uklidnila a nebyla k vidění žádná větší příležitost na té či oné straně. Až na konci prvního poločasu nebezpečně vypálil Morcillo a jeho rána proletěla těsně nad břevno. Ačkoliv Baskové vstoupili do utkání lépe, Osasuna rychle srovnala hru a následný vývoj prvního poločasu byl vyrovnaný a tedy i zaslouženě skončil remízou. Po přestávce byla Osasuna blízko obratu, ale Barjovu střelu reflexivně lapil Simón. A tak se nakonec prosadili domácí. Berenguer si navedl balón na levačku, načechral ho na malé vápno a Ohian Sancet hlavou poslal Athletic znovu do vedení.

Následně se hra i vinou častého střídání kouskovala a rozhodně to nevypadalo, že by Osasuna dokázala utkání ještě vyrovnat. Domácí už se možná viděli s výhrou v kapse, ale tři body na San Mamés nakonec nezůstaly. V 89. minutě Gallego doběhl kolmici do pokutového území, nezištně našel Anteho Budimira, který hlavou srovnal na konečných 2:2. Bilbao tak prakticky ztratilo možnost na evropské poháry, Osasuna slaví definitivní záchranu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhráli na Seville a rupnou s Osasunou ? Snad ne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele