35. kolo
10.07.2020 22:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid splnil roli favorita a Alavés porazil 2:0

Real Madrid si tři kola před koncem soutěže stále drží čtyřbodový náskok. V pátek večer dokázal porazit na tréninkovém stadionu Alfréda di Stefána Deportivo Alavés 2:0, když se prosadili Karim Benzema a Marco Asensio. Prvně jmenovaný měl navíc ještě jednu asistenci a stal se hlavní hvězdou večera.

Favorit duelu byl jasný, Real Madrid bojuje o titul a s Deportivem potřeboval získat tři body, aby znovu odskočil Barceloně na rozdíl čtyř bodů. Alavés neměl co ztratit, byť by se mu body z Madridu nesmírně hodily. Hosté usilují o záchranu v nejvyšší soutěži, tři kola před koncem soutěže mají velice křehký tříbodový náskok.

Mohl to být začátek jako hrom, už ve 3. minutě předvedlo Deportivo povedenou akci, na jejímž konci byla Burkeho hlavička a ozvěna brankové konstrukce. Real Madrid první tutovku soupeře uhasil a v 11. minutě šel do vedení. Ferland Mendy byl ve vápně faulován Navarrem a s nařízenou penaltou si poradil Karim Benzema. Zidaneho tým se mohl uklidnit, ale Deportivo dál vystrkovalo růžky a s Burkeho další střelou si musel poradit Courtois. Domácí až do konce poločasu kontrolovali hru, aniž by si nějakou výraznější šanci sami vytvořili.

V 50. minutě odskočil favorit už na rozdíl dvou branek. Zpočátku nebyla Asensiovi branka uznána kvůli ofsajdu, ale po přehodnocení VAR systémem byl gól uznán a Asensio se tak mohl po Benzemově přihrávce radovat. Alavés to ještě sympaticky nezabalil, Joselu z úhlu prověřil Courtoise a šance si vytvořil i Real, ovšem bez úspěchu.

Pár minut před koncem zápasu předvedl Roberto pěkný zákrok proti Iscovi a to byla zároveň poslední výraznější šance celého utkání. Real Madrid porazil Deportivo Alavés 2:0 a dál bez zaváhání míří za titulem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
valloire

1-0...Sergio z penalty

Reagovat
smazaný uživatel

To je také Vaše

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
Filip236

3:0

Reagovat
dextroza_m

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímá mě ,jak slouží obranu . Chybí 4 hráči a nikdo na pravého beka. Dal by se tam přesunout Militao, ale pak by zase chyběl stoper. No uvidíme, bude to každopádně jen lepení nebo zkusí zahrát na 3 obránce.

Teď mě došlo,že tam asi je schopen zahrát Lucas, takže až takové drama to nebude...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele