19. kolo
04.01.2020 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Real nasázel bezbrannému Getafe pohodlné tři branky

Na stadionu Coliseum Alfonso Perez se překvapení nekonalo, domácí Getafe na Real jasně nestačilo. Hostující Bílý balet nasázel svému soupeři tři branky a bere tři body. V první půli pomohlo Getafe Realu samo, protože si vstřelilo vlastní branku.

Na domácí Getafe vystartoval Real s hvězdami jako Bale, Benzema, Isco nebo Kroos s Carvajalem. Domácí Getafe se spolehlo na dvojici útočníků Ángel Rodríguez - Jaime Mata. Real od začátku tlačil na svého soka a jeho kvalitativní převaha byla jasně znát. Gareth Bale si naběhl na průnikovou přihrávku mezi obránce v modrých dresech, jenže vinou špatného zpracování se vytlačil mimo střeleckou pozici.

Na větší šanci ale diváci čekali mnohem déle. A trochu překvapivě se do šance dostali domácí. Obrana Realu neodvrátila míč úplně ideálně a za šestnáctkou se ho chopil Damián Suárez. Nic složitého nevymýšlel a vší silou práskl do míče. Ten ale dokázal bravurním zákrokem brankář Courtois vyrazit na roh. V první půli sice Getafe tlačilo Real a působilo neohroženým dojmem, ale přesto inkasovalo jako první.

Až deset minut před koncem první půle se skóre poprvé měnilo. Po nepovedeném přímém kopu se míče na levé strany zmocnil Mendy, který okamžitě odcentroval zpět před branku, kde si míč nešťastně do vlastní brány srazil brankář David Soria. Jeho snaha vyrazit míč nepomohla, naopak se do vedení dostal Real.

A to byla pro Getafe už hodně složitá situace, protože jakmile se Real dostane do vedení, těžko se o něj nechá snadno připravit. Krátce po první brance mohlo Getafe srovnat, když si Arambarri naběhl na krásnou nahrávku do vápna a prudkou ranou jen těsně minul tyč! V samém závěru se Daniel Carvajal zjevil v pozici hrotového útočníka, jenže Dakonam se před něj fantastickým způsobem natlačil a odkopl míč mimo nebezpečí.

Za delším balonem se hnal Karim Benzema, který do té doby nebyl zase tak moc vidět. Jenže v rozhodující chvíli mu míč uskočil, takže francouzský kanonýr ani nezakončil. Mrzet ho to zase tak moc nemuselo, protože Bílému baletu perfektně vycházely standardní situace. V 54. minutě se po Kroosově pasu k míči dostal Raphaël Varane a hlavou přidal druhou branku.

Branku ještě kontroloval VAR a nakonec ji uznal. Po delší, řekněme hlušší pasáži, se Getafe natlačilo před bránu Realu a chtělo alespoň snížit. Damián Suárez dostal přihrávku na pravou stranu a následně krásným obloučkem přehodil míč přes obránce Realu Madrid. Jenže na jeho vybídku nikdo ze spoluhráčů nereagoval.

V 90. minutě se jen těsně netrefil Vinícius Juinor, ale přesto Real přidal ještě jednu branku. Getafe nezvládlo útok, Real se bleskurychle dostal do přečíslení a samostatný náběh využil Valverde k nahrávce na osamoceného Luku Modriće. Chorvatský záložník i v obležení dvou protihráčů poslal míč do prázdné brány a zvýšil na 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Pharrell

0:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
boryland

2:1...……..

Reagovat
Pharrell

Reagovat
valloire

0-5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele