11. kolo
03.11.2018 18:30 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Girona FC 0:1

Letošní remízový král La Ligy z Valencie hostil tým Girona FC, který si ze stadionu Mestalla odváží všechny tři body za překvapivé vítězství 0:1. Hosté předvedli zodpovědný výkon především v obranné fázi, kde je podržel výborný gólman Bounou.

Všichni fanoušci domácího celku doufali, že se podaří ukončit čekání na první domácí výhru v lize. Valencia se vrhla na svého katalánského soupeře pozvolna, velice záhy však začala udávat tempo zápasu. Hned ze svého prvního rohového kopu dokázali Los Che vstřelit branku, která však nebyla uznána pro správně odmávaný ofsajd.

Běžela 34. minuta prvního poločasu, když domácí vstřelili další branku, která byla opět odvolána, tentokrát po poradě s videorozhodčím. Po bližším zkoumání sporné situace vyšlo najevo, že v době přihrávky byl míč skutečně celým objemem mimo hrací plochu, proto se následně kopalo pouze od branky hostů. V závěru první půle přišel zesílený tlak domácího celku. Zakončení Rodriga a posléze tutovku Guedese však vychytal fantastický Bounou a první poločas tak skončil bezbrankovým výsledkem.

Domácí celek zaspal úvod druhého poločasu, když ve 48. minutě přišel ve středu hřiště o míč. Rozhozená obrana Valencie nestihla reagovat na náběh Robertse, jehož střelu ještě vykryl domácí Neto, avšak na dorážku Ponse byl již krátký. Girona se dostala do vedení a mohla se nyní soustředit na bránění výsledku.

Los Che i po zbytek druhého poločasu marně obléhali svatyni Girony. Té se navíc dařilo svému soupeři znepříjemňovat hru a napadat jej ještě daleko od své brány. Trenér Marcelino se snažil něco provést s nepříznivým stavem a na hřiště postupně poslal útočníky Batshuayie, Gameira i Torrese. Očekávaný tlak domácího celku přišel až v samotném závěru utkání. Obrana Girony si však dokázala poradit. Poslední nebezpečná situace přišla v poslední minutě nastaveného času, kdy na hranici velkého vápna fauloval hostující Porro. K volnému přímému kopu se postavil Guedes, který vyslal nebezpečnou střelu na vzdálenější tyč, ale jen nechal vyniknout gólmana Bounoua. Ten si připsal další úspěšný zákrok a velkou měrou se podílel na vyloupení Mestally hostující Gironou.

Ačkoliv domácí tým dominoval po většinu utkání a svého soupeře přestřílel vysoko 27:5, tak se utkání hraje na góly, v čemž dnes byl celek Girony efektivnější.

Autor: Lukáš Vladyka / onlajny.com/whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele