36. kolo
05.05.2019 20:45 CET
2 : 6
(0:5)

Reportáž

Valencia deklasovala Huescu 6:2

Huesca měla už jen malou naději na záchranu a od Valencie si k nelibosti svých příznivců nechala nasázet šest branek. Netopýři pod Marcelinovým vedením zůstali ve hře o čtvrté místo a s čistou hlavou se mohou připravovat na těžkou odvetu semifinále Evropské ligy proti Arsenalu. Valencia vyhrála už úvodní poločas rozdílem pěti gólů, které si převážně mezi sebou rozdělilo trio Rodrigo, Wass, Santi Mina.

Valencia musela získat tři body, aby se ještě udržela ve hře o čtvrté místo a tím pádem Ligu mistrů. Hostující tým začal na stadionu El Alcoraz jako uragán, který ničil vše, co se mu postavilo do cesty.

Valencia poprvé udeřila již ve druhé minutě utkání, když Daniel Wass pronikl do vápna a střelou pod břevno překonal Santamaríu. Zhruba o čtvrthodinu později si zpracoval dlouhý pas od vlastního vápna Santi Mina, přihrávkou našel lépe postaveného Rodriga, který z úhlu překonal vyběhnutého gólmana. Ve 20. minutě už Valencia vedla 3:0, Santi Mina byl ve vápně nikým nehlídaný a poté, co k němu přišla přihrávka bez problému zakončil. Huesca mizerně bránila a byla zralá na ručník, zvláště když z prvního poločasu to zdaleka nebylo všechno. Po půlhodině hry byl Santi Mina v náběhu opět nehlídaný a z malého vápna počtvrté překonal Santamaríu. Poločas hrůzy symbolicky zakončil Xabier Etxeita vlastním gólem, i když prvopočáteční chyba nastala při mizerně zahrané malé domů, kterou Rodrigo vystihl a ve snaze vstřelit gól trefil právě Etxeitu.

Hosté vyhráli první poločas 5:0 a utkání tím bylo rozhodnuto. Valencia však nehodlala svého soupeře šetřit a na začátku druhého poločasu zvýšila už na 6:0. Ferrán Torres nádherným obloučkem za obranu našel Santiho Minu, který nehamounil a celou akci vyšperkoval přihrávkou na Rodriga a ten před prázdnou brankou nezaváhal.

Huesca se nakonec dočkala alespoň čestného úspěchu, Áviluv centr Neto vyrazil před sebe a Gonzalo Melero už měl snadnou úlohu. Domácí nakonec nezůstali jen u jedné branky a ještě v nastavení upravili výsledek do konečné podoby 2:6. Álex Gallar proměnil nařízený pokutový kop po Diakhabyho ruce a více už se v bláznivém utkání nestalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele