7. kolo
30.09.2018 12:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

SD Huesca - Girona FC 1:1

Huesca zvládla na domácí půdě remizovat a připsat si alespoň jeden bod. Ten nováčkovi soutěže zajistil Gonzalo Melero, který úspěšnou penaltou odpovídal na první branku Girony. Ta rovněž skórovala díky penaltě.

Huesca zatím platí nováčkovskou daň a její forma je hodně bídná. Sebevědomí a šanci na záchranu si chtěla zvednout při domácím klání proti Gironě. Ta ale není snadným sokem pro nikoho a byla jasným favoritem nedělního duelu. Girona byla aktivnějším týmem prakticky od začátku utkání a především střelecky se neostýchala.

První zajímavý projektil vypustil od kopaček Alix García, který však po ráně z volného přímého kopu napálil jen zeď před sebou. Vzápětí se neprosadil podobnou pumelicí ani Douglaz Luiz, i když se hodně snažil. Brazilský záložník Girony ostatně patřil k nejnebezpečnějším hráčům v poli a jeho rány brankáře Jovanoviće strašily poměrně často.

Po třiceti minutách se začal probouzet také domácí tým. Luis Ezequiel Ávila se rozhodl pro ránu a natáhl z pětadvaceti metrů poměrně ostře. Jeho střela prosvištěla těsně kolem tyče! O pouhé dvě minuty později musela Huesca čelit penaltě, neboť Juan Aguilera podrazil svého protihráče a sudí po chvíli strávené u videa pískal. K penaltě se postavil Cristian Stuani a krásným obloučkem lehce překonal padajícího Jovanoviće - 1:0!

Od té doby se budoucnost Huescy stala ještě šedivější. Domácí se samozřejmě nevzdávali, ale herně zrovna nepřesvědčovali o tom, že by si zasloužili víc bodů. Druhá půle celkově tempem i šancemi zaostávala za tou první. Uvnitř vápna se k míči dostal Stuani, ale toho si obránci domácího celku už hleděli daleko víc.

Po hodině hry zkoušel zakončit kopem přes hlavu domácí Hernández, ale jeho pokus mířil mimo. Hosté si pouť za třemi body zkomplikovali sami, když Bernardo Espinosa v 71. minutě fauloval. Pokutový kop si tak mohla užít také Huesca a brankář Bounou kapituloval. Přiměl ho k tomu Gonzalo Melero, který se nemýlil a poslal jej na opačnou stranu - 1:1. A když Ávila na konci mířil jen do boční sítě, bylo o dělbě bodů rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele