30. kolo
03.04.2019 20:30 CET
3 : 3
(0:1)

Reportáž

Huesca a Celta Vigo zůstávají po vzájemné remíze v sestupovém pásmu

Přímý záchranářský souboj se ve středu večer uskutečnil na stadionu El Alcoraz v Huesce, kam zavítala Celta Vigo. Tři body potřebovaly oba celky jako sůl, ale nakonec se v divoké přestřelce musely spokojit jen s jedním. Celestes vedli nad Huescou už o dvě branky, ale domácí dokázali výsledek otočit a před koncem zápasu se dostat do vedení, než vyrovnal na konečných 3:3 Ryad Boudebouz. Jak Huesca, tak i Celta Vigo zůstávají v sestupovém pásmu.

V severním Aragónu šlo o hodně. Huesce i Celtě Vigo hrozí sestup a tři body ze vzájemného utkání by jednomu či druhému výrazně pomohly. První poločas vyrovnaného střetnutí nabídl dvě branky, ale jen jednu regulérní a to už po čtvrthodině hry. V 11. minutě jako první rozvlnila síť Celta Vigo, ale branka nemohla být kvůli ofsajdovému postavení uznána. Hosty to nemuselo mrzet, protože jen o pár minut později poslal přihrávku před branku Iago Aspas a Brais Méndez zblízka překonal Santamaríu. Autor vedoucí trefy Brais Méndez utkání vinou zranění nedohrál a ještě v prvním poločase přenechal místo Ryadu Boudebouzovi.

Brzy střídala i Huesca, ve 35. minutě odstoupil ze hřiště Damián Musto, jehož nahradil David Ferreiro. Nebezpečnější byla dál Celta a po ráně Gómeze si domácí oddychli, balón totiž jen těsně minul vzdálenější tyčku.

I po změně stran se bylo na co dívat a v 57. minutě se hostům podařilo zvýšit na rozdíl dvou branek. Iago Aspas převzal balón zády k brance a střelou z otočky na vzdálenější tyč překonal Santamaríu podruhé. Až druhá inkasovaná branka Huescu probudila. Netrvalo to dlouho a Celtu od prvního gólu zachránila tyčka. Po hodině hry už Huesca snížila, Enric Gallego se dostal k dorážce a akrobatickým způsobem vrátil domácí zpátky do hry.

Vigo úplně vypadlo z tempa a najednou se nestačilo divit, co se to na hřišti děje. V 71. minutě se vymotal z obležení hráčů Luis Ezequiel Ávila a přízemní střelou k tyči srovnal na 2:2. Za další minutu bylo před brankou Celestes pořádně horko a na několikátý pokus dotlačil balón za brankovou čáru Jorge Pulido. Huesca čtvrthodinu před koncem otočila výsledek z 0:2 na 3:2. Konečné slovo měl ale Ryad Boudebouz, ten Boudebouz, který v prvním poločase nahradil zraněného Braise Méndeze. Výsledek 3:3 už se do konce utkání nezměnil, byť Huesca měla v nastavení obrovskou příležitost, která však skončila vedle prostoru branky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele