24. kolo
18.02.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bilbao v dohrávce udolalo Huescu

Athletic Bilbao zvládl dohrávku na půdě Huescy a po výhře 1:0 se posunul na jedenácté místo, sedm bodů od sestupových pozic. Huesca zůstává poslední, byť ligový zápas prohrála po měsíci. Jedinou trefu obstaral z pokutového kopu zkušený Raúl García.

Na stadionu El Alcoraz se utkaly dva celky s dobrou aktuální formou. Huesca neprohrála už tři ligová klání v řadě a navíc přitom neinkasovala. Bilbao zase za posledních deset kol prohrálo jen dvakrát a před týdnem dokázalo urvat bod s vedoucí Barcelonou.

V sázce byly důležité body a nutno podotknout, že zápas byl hodně vyrovnaný a nakonec vyhrál šťastnější celek. Domácí měli první šanci zápasu a dokonce i jako první skórovali, jenomže gól Ezequiela Ávily nemohl pro metrový ofsajd v žádném případě platit. Bilbao pak z následné akce získalo pokutový kop za faul Grandeho a velezkušený Raúl García ho bezpečně proměnil. Baskové v prvním poločase ještě jednou zahrozili, když ve 31.minutě pálil z mírného úhlu jen do náruče Santamaríi Iňaki Williams.

Huesca se ani po změně stran nemohla dostat do tempa a vlastně jedinou šanci na vyrovnání v 77.minutě zahodila. Ferreira se zasekávačkou zbavil obránce a pak tvrdě vypálil jen do Herrerína, který pokus zneškodnil. Bilbao zvýšit nedokázalo, ale mrzet ho to vůbec nemusí, protože i tak dotáhlo výsledek do vítězného konce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele