24. kolo
17.02.2019 12:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Real doma senzačně prohrál s Gironou

Real Madrid po slibné sérii výher nečekaně vybouchl a trápící se Gironě doma podlehl 1:2. Přitom domácí se v prvním poločase ujali vedení, ale po změně stran dvakrát inkasovali a v závěru ještě přišli o Sergia Ramose, který uviděl červenou kartu. Góly Katalánců zařídili obvyklí střelci Cristhian Stuani a Cristian Portugués.

Solariho svěřenci měli za sebou sérii výborných výsledků, včetně středečního triumfu na hřišti Ajaxu Amsterdam a obecně se předpokládalo, že Girona nebude žádný problém. Real navíc potřeboval vyhrát, aby se vrátil na druhé místo před městského rivala Atlético.

Real byl na Santiago Bernabéu lepší, měl více ze hry a vytvářel si šance. Tu vůbec první v 18. minutě Lucas Vázquez, který se šikovně zbavil obránce a chytrým obloučkem zkusil překvapit připraveného Bunúa. Brankář Girony dobře zasáhl a připsal si první těžší zákrok. O chvíli později už se Real chopil vedení, Bunúa vyboxoval balón jen ke Kroosovi, který vrátil centr do šestnáctky a Casemiro hlavou rozvlnil síť. Madridský celek dominoval a Gironu vůbec k ničemu nepouštěl, další gól však nepřidal, takže si do poločasu nesl jen těsný náskok.

Bílý balet věděl, že musí zápas s Gironou co nejrychleji rozhodnout druhou brankou a i po změně stran začal aktivně, nicméně do příležitosti se nedostal. Po hodině hry Girona poprvé vystrčila růžky a po centru zprava nebezpečně hlavičkoval Lozano, Courtois balón vyrazil a z dorážky trestuhodně přestřelil Aleix García! O pět minut později už ale bylo zle. Sergio Ramos zahrál ve vápně rukou, což neuniklo zraku sudího Cuadry a penalta byla na světě. Cristhian Stuani zvolil střelu doprostřed, zatímco Courtois se pohnul do strany, takže Girona srovnala na 1:1.

Real po inkasované brance úplně vypadl z tempa a Girony najednou bylo plné hřiště. García pumelenicí orazítkoval břevno a čtvrthodinu před koncem zmrazil domácí publikum Cristian Portugués. Katalánci po zisku balónu rychle přešli do útoku, Lozano pak zkoušel obstřelit Courtoise, který jeho pokus vyrazil a dorážející Portugués už měl snadnou úlohu.

Solariho svěřenci měli čtvrthodinu na to, aby s výsledkem něco udělali. Vinícius Júnior v dobré možnosti střílel těsně vedle a Bale poté, co se dostal za obranu, zblízka trefil jen Bunúa. Konec nadějím udělal Sergio Ramos, jenž zahrál nebezpečně nohou ve vzduchu, přičemž trefil protihráče, takže nemohlo následovat nic jiného, než druhá žlutá karta a tedy odchod do šaten. Real Madrid senzačně podlehl Gironě 1:2 a zůstal na třetím místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
valloire

3-0

Reagovat
hematop

těsně

Reagovat
boryland

1:1................

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele