27. kolo
10.03.2019 16:15 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Valencia v poslední minutě vydřela výhru nad Gironou

Hráči Valencie dokázali zvrátit nepřízeň osudu a v dramatickém utkání na půdě Girony zvítězit 3:2. Los Che si připsali tři body se štěstím, vítěznou branku totiž vstřelili až v poslední minutě utkání a navíc v početní nevýhodě.

Utkání na Estadio Municipal de Montilivi nabídlo divákům pět krásný branek a zejména ve druhém poločase velké drama. Hosté totiž od 76. minuty hráli bez vyloučeného Roncaglii, přesto jim to nezabránilo k tomu, aby Ferrán Torres vstřelil v samostatném úniku rozhodující gól. Valencia potřebovala v Katalánsku vyhrát, aby se udržela ve hře o Ligu mistrů. Aktuálně patří čtvrté místo madridskému Getafe a Valencia na něho po vítězství v Gironě ztrácí stále ještě hratelných šest bodů.

Bezbrankový stav držel po opatrnějším začátku jen třináct minut, pak totiž Rodrigo vyslal kolmicí za obranu Gonçalo Guedese, který přízemní placírkou k tyči poslal Los Che do vedení. Pro Gironu to nebyl dobrý začátek, na druhou stranu utkání bylo teprve na svém začátku. Ve 22.minutě se domácí dočkali odpovědi, Granell se ujmul standardní situace z pravé strany hřiště a přesným centrem posadil balón na hlavu Jonáse Ramalha a Neto byl zcela bezmocný. Po vyrovnávací brance se hrálo spíše mezi šestnáctkami a trvalejší převahu neměl žádný z týmů. Pět minut před koncem měla Valencia velkou možnost jít znovu do vedení, Guedesovu ránu sice ztlumil Bunú, ale balón se za jeho zády stáčel do branky, takže zasáhnout musel na poslední chvíli Espinosa.

I ve druhém poločase se bylo na co dívat a drama zápasu postupně gradovalo. V 53. minutě vypálil z druhé vlny přesnou přízemní střelu na přední tyč Dani Parejo, takže Valencia zase vedla a tentokrát na delší dobu. Girona se dlouho pokoušela překonat obrannou hráz Netopýrů marně. Čtvrthodinu před koncem jim k většímu úsilí pomohlo vyloučení hostujícího Facunda Roncaglii, který uviděl v utkání druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Girona početní převahy rychle využila, ani ne za deset minut zahrál ve vlastním vápně rukou Diakhaby a sudí odpískal domácím pokutový kop. Cristhian Stuani potvrdil dominantní roli ve svém týmu, penaltu bezpečně proměnil a srovnal na 2:2. Katalánci ještě měli čas utkání rozhodnout ve svůj prospěch, ale Valencii stačila chvilka nepozornosti, aby jim v poslední minutě utkání zasadila rozhodující úder. Kondogbia vyslal kolmicí za obranu rozeběhnutého Ferrána Torrese, který se zbavil Bunúa a střelou do prázdné zakončil.

Domácí se ještě vzedmuli k jednomu útoku a mohli vyrovnat, skvělý Neto však zasáhl jak proti střele Doumbii, tak i dorážce Portuguése. Valencia se štěstím zvítězila v Katalánsku 3:2 a zůstává ve hře o milionářskou soutěž.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele