27. kolo
09.03.2019 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Getafe CF - SD Huesca 2:1

Getafe v sobotním utkání přehrálo doma Huescu a zvítězilo 2:1. Domácí si upevnili čtvrtou příčku v tabulce a i nadále pokračují ve skvělých výsledcích. Hostující Huesca i nadále zůstává přikována u dna LaLigy a pokud má myslet na záchranu, bude se muset v příštích kolech více snažit.

První poločas začal ze strany domácích poměrně zostra. Hned v 5. minutě dostal za ostrý faul žlutou kartu hostující Galán, kterého ve 21. minutě následoval rovněž hostující Etxeita. Domácí se snažili kombinovat a prosadit se do zhuštěného prostoru hostující obrany, ale byli to právě hosté, kdo se jako první prosadil.

Ve 35. minutě se na pravé straně prodral Avila a přesným centrem našel ve vápně zcela osamoceného Gallegu. Huesca šla senzačně do vedení. První poločas nepřinesl již nic dalšího a ten tak skončil nečekaným vedením hostů 0:1.

Getafe vstoupilo do druhého poločasu daleko živěji, než jak se prezentovalo v první půli. Pomohlo tomu také vystřídání Rodrigueze za Molinu, který notnou dávkou oživil ofenzivu domácích. Vyrovnávací gól Getafe na sebe nenechal dlouho čekat. Již v 50. minutě se dostal k přihrávce čerstvý muž na hřišti Molina a přesnou přihrávkou našel Jaimeho Matu, který technickou střelou srovnal na 1:1.

Domácí se v průběhu druhé půle snažili více tlačit do útoku a vzadu hráli často na riziko. Vysoké tempo neudrželo Getafe po celou dobu, s přibývajícím časem se Huesce dařilo eliminovat tlak domácích a snažila se hrozit z brejků.

Definitivní obrat zápasu nastal v 77. minutě, kdy se domácí Dakoman poroučel k zemi po zákroku Galána a rozhodčí po přezkoumání VAR nařídil penaltu. Té se ujal Jaime Mata a hostujícímu brankáři nedal sebemenší šanci. Mata vstřelil svůj druhý gól v zápase a zároveň 13 v probíhajícím ročníku LaLigy.

VAR bylo ve hře ještě jednou v samém závěru utkání, kdy rozhodlo, že se nebude kopat penalta proti domácímu Getafe. To nelibě nesl především trenér hostů Rodriguez a byl za své chování vykázán na tribunu. Gatafe dramatický závěr zápasu ustálo a zápas tak skončil 2:1.

Autor: Lukáš Vladyka / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele