36. kolo
05.05.2019 12:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Getafe se přibližuje Lize mistrů, Gironu doma porazilo 2:0

Dvě kola před koncem soutěže patří klíčová čtvrtá příčka fotbalistům Getafe a navíc s tříbodovým náskokem. Rozhodla o tom páteční porážka Sevilly a především domácí výhra 2:0 nad Gironou. Getafe si rozdělilo góly do obou poločasů, nejprve se trefil Jorge Molina a dvanáct minut před koncem pojistil výsledek Ángel Rodríguez. Pro Katalánce je porážka nepříjemnou komplikací v boji o záchranu.

Girona sice po porážce zůstává na sedmnáctém místě, ale osmnáctý Valladolid má utkání teprve před sebou a v případě vítězství se posune před Gironu. Katalánci nesehráli v Madridu špatný zápas, ale svoji územní převahu nedokázali jakkoliv vyjádřit, zatímco Getafe bylo mnohem efektivnější.

Madridský celek dokázal využít hned první velkou příležitost, do které se v 17. minutě dostal. Jorge Molina vběhl do šestnáctky, kde přesnou střelou k tyči překonal brankáře Bunúa. Za dalších sedm minut mohli domácí vést o dvě branky, ale volej Mathiase Oliveiry skončila na pozorném Bunúovi. Getafe hrálo v prvním poločase výrazně lépe, ovšem další branku přidat prozatím nedokázalo.

Ve druhém poločase začala více držet balón Girona, ale směrem dopředu byla neškodná. Velmi citelně přitom scházel Cristhian Stuani. Nebezpečnější bylo Getafe a Ángel Rodríguez z dobré příležitosti těsně minul.

Dvacet minut před koncem si Girona snahu za vyrovnáním zkomplikovala vyloučením Borjy Garcíi. Ten zcela zbytečně počastoval sudího Hernándeze nevybíravými slovy, přičemž sám postižený udělil hříšníkovi rovnou červenou kartu. Girona musela dohrávat o desíti a Getafe toho využilo ke vstřelení druhého gólu. Ángel Rodríguez si v 78. minutě převzal přihrávku, zbavil se obránce a tvrdou střelou k tyči definitivně zařídil Getafe vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jak odpoví Getafe na včerejší prohru FCS? Prachy se dají vydělat i jinak , než pobíháním jako banda kreténu za balonem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele