25. kolo
22.02.2019 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Huesca překvapivě obrala domácí Espanyol o dva body

Páteční předehrávka 25. kola LaLigy nabídla duel mezi favorizovaným Espanyolem a Huescou. V něm došlo k překvapení, protože poslední tým tabulky veze z Barcelony nečekanou remízu 1:1.

Espanyol byl jasným favoritem a Huesca spíše doufala v zázrak. Její výkonnost v této sezoně rozhodně nenaplňuje entuziazmus, který v týmu zavládl po postupu mezi španělskou elitu. Před utkáním byla Huesca na posledním místě a domácí se v Barceloně těšili na tři body. Začali poměrně aktivně a Huesca se musela spokojit primárně s odkopáváním míčů na polovinu soupeře.

Ve 14. minutě si na delší míč za obranu naběhl Borja Iglesias, který si balon zpracoval a pálil nebezpečně. Brankář Santamaría si ale s jeho zakončením poradil bez větších potíží a podržel svůj tým. O šest minut později už ale ani on nestačil. Po faulu u vápna domácí zahrávali volný přímý kop a Esteban Granero ukázal, že to v noze prostě má. Jeho nádherný projektil plachtil přes zeď až do šibenice - 1:0.

Pak na pár minut utkání trochu ztratilo dech a další šance jsme se dočkali až pět minut před koncem první půle. Měl ji na starosti Wu Lei, který s míčem u kopačky oběhl dva protihráče a pálil, načež brankář Santamaría jeho pokus vyrazil. Dorážku Melenda už řešit nemusel, neboť mířila vysoko nad.

Espanyol hlídal výsledek utkání a o to víc překvapila minuta sedmačtyřicátá. Ostrý centr před bránu Diega Lópeze totiž elegantně prodloužil Jorge Pulido na nabíhajícího Xabiera Etxeitu. Zkušený hráč číhal za obranou a přesnou ranou z voleje mířil za záda Lópeze - 1:1.

A najednou to šlo i Huesce, která díky brance pochopila, že na dnešní Espanyol klidně může mít. Domácí se naopak dostali pod tlak a nic se jim v zápase nedařilo. Huesca zlepšila i své napadání, což vedlo k několika zbytečným ztrátám míče v podání domácích. Množství nepřesností ostatně přispělo k tomu, že další branky už se diváci na Estadi Cornellà-El Prat nedočkali.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele