33. kolo
20.04.2019 13:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Celta porazila v důležitém záchranářském duelu Gironu 2:1

Boj o záchranu se ve španělské LaLize opět o něco více dramatizuje, protože Celta Vigo dokázala ve vzájemném duelu přetlačit Gironu a v tabulce se dostala o bod před ni. Klíčovou výhru Celestes režírovali Iago Aspas, a Sofiane Boufal, oba v rolích střelce i nahrávače. Girona sice několikrát sahala po vyrovnání, jenomže Blanca už překonat nedokázala.

Pro Gironu už je to pátá porážka v řadě a pět kol před koncem soutěže velmi nepříjemná situace. Katalánci sice mají situaci stále ve svých rukou, ale do příštích kol budou muset výrazně přidat. Do zápasu na stadionu Balaídos nevstoupili v ideálním rozpoložení a soupeř od začátku diktoval tempo, přičemž v první gólovce se ocitl už po šesti minutách, kdy se nepřesnou technickou střelou prezentoval Sofiane Boufal. Po zhruba stejné porci minut z dálky napřáhl Iago Aspas a Jasín Bunú musel vyrážet.

Celtě to nevyšlo ani ve 27. minutě, kdy hlavičkoval ke vzdálenější tyči Maxi Gómez a scházel opravdu kousek. Girona si zahrávala a Celta nakonec její obranu přeci jenom překonala. Sofiane Boufal pronikl do šestnáctky a přihrávkou před branku našel volného Iaga Aspase, který i s pomocí tyčky poslal balón do sítě.

Katalanci přichystali na druhý poločas hned dvojí střídání a slavilo to úspěch. Pedro Alcalá poslal dlouhou přízemní přihrávku do volného prostoru, kde stál na ofsajdové hranici Cristian Portugués a střelou k tyči srovnal na 1:1. Sudí se o celé situaci ještě radil u videa, protože ve hře byl možný ofsajd za předpokladu, že Cristhian Stuani tečoval balón. Jak ukázal VAR balón tečován nebyl a branka mohla platit.

Celta Vigo po inkasované brance znovu zvýšila aktivitu a začala hosty přehrávat. Hlavička Maxiho Gómeze zamířila jen do náruče Bunúa, ale v 69. minutě si navedl balón na střelu Sofiane Boufal a technickým obstřelem vrátil vedení na stranu Celty Vigo. Na tahu byla Girona, která se přes obranu Celestes prokousávala s obtížemi, přesto si dokázala vypracovat nadějné příležitosti. Ryad Boudebouz přestřelil a už ve čtvrté minutě nastavení pálil jen do obránce Cristhian Stuani. Z následného rohového kopu a po odrazu pálil z voleje Pere Pons a Gironě opravdu nescházelo mnoho, aby slavila vyrovnání. Celta měla v závěru štěstí, ale vedení si pohlídala a do tabulky získává hodně důležité tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele