13. kolo
26.11.2017 18:30 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - Sevilla FC 2:3

Především druhý poločas si Villareal za rámeček opravdu nedá. Nad Sevillou totiž vedl už o dvě branky po padesáti třech odehraných minutách, jenže ani tenhle pohodlný náskok se mu nepodařilo udržet do závěrečného hvizdu, a dokonce nezískal vůbec nic. Mezi oběma sousedy v tabulce se tak rozdíl z jednoho bodu vyšplhal už na čtyři.

Domácí od začátku října v LaLize neprohráli, byli určitě v lepším rozpoložení než jejich soupeř, jenž v uplynulých pěti kolech bodoval pouze doma s Leganésem a Celtou, ale ani dobře rozehraný zápas nedotáhli do úspěšného konce. Hosté totiž předvedli úctyhodný výkon a i za nepříznivého stavu strhli konečné vítězství na svou stranu.

Žlutá ponorka vstoupila do tohoto střetnutí o něco aktivněji a už v 10. minutě vyzkoušel svou pravačku R. Soriano, každopádně zamířil jen nad bránu. V 19. minutě již padla první branka tohoto střetnutí. Bacca přetáhl svůj dlouhý pas na pravou stranu, odtud Pablo Fornals přihrál na zadní tyčku, a tam Bakambu snadno usměrnil míč pod břevno.

Znovu skórovat se Villarealu podařilo osm minut po obrátce. Pablo Fornals si připsal svou druhou asistenci v utkání a uvolnil Baccu, ten se řítil sám na kasu, obešel brankáře Sergia Rica a zacílil do prázdné brány. Sevilla se ovšem nevzdala a udělala dobře. Záhy totiž snížil Lenglet, jenž hlavou zužitkoval centr ze standardky od Banegy.

A jen o minutu později andaluský celek dokonce vyrovnal stav, to když Carole přistrčil balón za vápnem Vázquezovi, ten ihned z první vypálil svou levou nohou, a ačkoli si gólman Barbosa na míč sáhl, vyrazil ho pouze do své vlastní sítě. Katastrofický domácí scénář pak napsal svou další kapitolu v 78. minutě, protože Sevilla zahrávala penaltu.

Nejenže jí Banega dělovkou pod břevno hravě proměnil, navíc musel Villareal dohrávat zápas o deseti, jelikož Víctor Ruíz obdržel za svůj faul ve vápně vůči Mercadovi druhou žlutou kartu a červenou. Ještě mohlo být korigováno po nůžkách Bakambua či střele Baccy, avšak ani jeden z nich mezi tři tyče Sergia Rica nedokázal zamířit.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele