7. kolo
01.10.2017 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - SD Eibar 3:0

Cédric Bakambu svým prvním hattrickem v dresu Villarealu zničil Eibar a alespoň částečně vylepšil reputaci týmu po předchozích ne úplně povedených třech zápasech. Žlutá ponorka jednoduše potřebovala velkou vzpruhu a soupeř z Baskicka se přímo nabízel. Opět totiž potvrdil, že má aktuálně velikánské problémy v defenzívě.

Především minulá ligová porážka o čtyři branky na půdě Getafe naznačovala, že by se mohli domácí dostat do nemilé krize. Už tři zápasy v řadě, včetně toho v Evropské lize na půdě Maccabi Tel-Aviv, neskórovali. Tentokráte však v útoku zabrali. Pomohl i fakt, že hosté vzadu nejsou v dobré kondici a od Barcelony a Celty inkasovali dohromady desetkrát.

Úvod utkání byl z obou stran hodně opatrný. Z ničeho nic pak ve 25. minutě udeřil Villareal, kdy Trigueros adresoval svůj pas na Bakambua, ten si všiml, že gólman Dmitrovič až příliš vyběhnul ze své brány, a chytrým obloučkem ho překonal. Do poločasu se snažil ještě náskok navýšit Rodri Hernández, jeho střelu zpoza vápna však Dmitrovič zlikvidoval.

Sedm minut po obrátce svěřenci kouče Javiera Callejy přece přidali druhý gól. Sansone unikl podél pravé strany, předložil přihrávku do míst, kde je pokutová značka, kam si naběhl Bakambu, a ten ze skluzu pohotově tečoval balón za brankovou čáru. V 59. minutě mohl dovršit hattrick, jenže ve slibné pozici tentokráte na míč nedosáhl, aby ho doklepával.

Eibar působil i nadále směrem dopředu hodně malátným dojmem. Prakticky pouze jednou jedinkrát dokázal ohrozit Barbosovu svatyni, to když napřáhl střídající Joan Jordán, smolně pro něj však trefil pouze brankovou konstrukci. To už však bylo za stavu, kdy Bakambu čtvrthodiny před koncem určil konečný výsledek z proměněné penalty.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele