21. kolo
27.01.2018 20:45 CET
4 : 2
(4:1)

Reportáž

Villarreal CF - Real Sociedad 4:2

Villarreal doma smetl Real Sociedad a především díky výtečnému prvnímu poločasu může brát tři body. Už během první půle se mezi střelce dokázali zapsat domácí Ruiz, Fornals, Bacca a také Castillejo. Hostům ze San Sebastiánu nakonec góly Llorenteho s Josém na body nestačily.

Villarreal to s pronásledováním Realu Madrid a čtvrté příčky myslí opravdu hodně vážně. Jeho forma v posledních týdnech letí nahoru a dokázat to Žlutá ponorka chtěla také v duelu s Realem Sociedad. Baskický celek postavil hráče jako Llorente, Illarramendi, Prieto, Oyarzabal, Januzaj nebo Willian José, zatímco domácí spoléhali na esa jako Gaspar, Ruiz, Castillejo, Trigueros, Fornals či Bacca.

Domácí fanoušci mohli začít jásat už v páté minutě. První akci od Gaspara sice ještě obrana hostí odvrátila na rohový kop, ale po něm už se domácí prosadili. Krásně a především přesně rozehraný kop totiž obránce Víctor Ruiz poslal hlavou do protipohybu brankáře Toňa, který se jen ohlédl - 1:0.

Ani hosté ale nechtěli Villarrealu zůstat něco dlužní a jejich ofenzivní snahy nabíraly konkrétní kontury. Januzaj centroval levačkou zleva na zadní tyč, odkud se štěstím domácí obránci balon uklidili mimo. Na zajímavý pokus si před bránu Toňa nabíhal Castillejo, jemuž chybělo pár centimetrů.

V 17. minutě už domácí vedli o dvě branky. Castillejo totiž napadal rozehrávku hostí, malá domů na Toňa se nepovedla a zkušený brankář poslal míč jen na hranici vápna. Balon se rychle dostal k Fornalsovi, který jej obratem poslal za Toňova záda! Domácí tak využili další velké chybě v obraně La Realu. O pouhé tři minuty později už to vypadalo na ručník, protože krásnou uličkou se balon dostal k nabíhajícímu Carlosi Baccovi, který obešel brankáře a posunul míč do prázdné brány - 3:0.

Real Sociedad San Sebastian musel reagovat a naštěstí pro diváky mu to vyšlo téměř ihned. Nařízenou standardní situaci centroval Illaramendi pravačkou zleva do vápna, kde si našel balon Diego Llorente. Jeho přesná hlavička zapadla do sítě a také brankář Asenjo kapituloval.

Jenže o pouhých deset minut později si domácí vzali zpět vedení o tři branky. Po krásném pasu vypálil z pravé části vápna Samuel Castillejo a brankář Toňo i kvůli zakrytému výhledu nedokázal reagovat přesně - 4:1 pro Žlutou ponorku!

To už zavánělo debaklem, ale dalších branek jsme se v první půli už nedočkali. Po změně stran jsme byli svědky dramatických momentů také kvůli ostrým zákrokům, například když se srazili Costa s Oyarzabalem. Ani jednomu z nich se naštěstí nic nestalo. Odražený míč o chvíli později napálil Prieto ze středu do levé poloviny branky a brankář Asenjo si musel dávat pozor.

Ani to mu ale nestačilo, když svou chybou v rozehrávce daroval Fornals hostům balon. Ten se dostal k Willianu Josému a robustní útočník La Realu i díky teči obránce pálil přesně. Do konce utkání sice zbývalo ještě třicet minut, jenže šancí ubylo. Střídající Čeryšev nahrával hlavou na levou stranu, kde nepřesně zakončoval Ünal. A když Asenjo výtečně vyběhl proti Oyarzabalovi, skóre zůstalo neměnné.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele