29. kolo
18.03.2018 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Villarreal otočil za osm minut a Atlético odjíždí s jedenáctibodovou ztrátou na Barçu

Ještě v 82. minutě prohrávala Žlutá ponorka 0:1, ale nakonec díky dvěma brankám Enese Ünala zvrátila souboj s Atléticem Madrid. Hosté se totiž snažili o stejný scénář jako vždy. Vstřelit gól a udržet nejtěsnější brankový rozdíl. Tentokráte se jim to však nepodařilo, ačkoliv se vedení ujali po proměněné penaltě Antoine Griezmanna.

Oba týmy se snažily držet míč na svých kopačkách, ale bez nějaké většího efektu. V 18. minutě se konečně na Estadio El Madrigal začaly dít věci. Griezmann běžel do pokutového území za míčem, ale Daniel Raba ho lehce přistrčil a francouzský útočník se ihned skácel k zemi. Los Rojiblancos tedy kopali penaltu, kterou sám faulovaný s přehledem proměnil. Míč poslal do protipohybu Sergia Asenja.

Jen za čtyři minuty po vstřeleném gólu se do další tutovky dostal Koke. Ten dostal z pravé strany do šestnáctky přízemní centr, ale ve stoprocentní šanci trefil pouze a jen tyč. Ve 31. minutě se o slovo přihlásili i domácí. Pablo Fornals zpoza vápna pálil na branku Jana Oblaka, který se po střele dlouze natahoval, ale nakonec ani nemusel mít větší obavy. Střela totiž mířila vedle tyče.

Villarreal měl v prvním poločase více ze hry, ale nic z této převahy nevytěžil. Hrálo se spíše bojovné utkání plné drobných faulů.

Schylovalo se k závěru zápasu, ale hráči ve žlutých dresech se přesto dočkali vyrovnání. Nejprve rozehráli roh, který byl odražen. K následnému centru se dostal Álvaro Gonezález, který našel ve vápně Enese Ünala. Ten vyskočil ze všech nejvýše a mohl se radovat z krásné branky. Nutno podotknout, že Villarreal zcela zaslouženě vyrovnal na 1:1.

Jenže to nebylo vše. Běžela první minuta nastaveného času a domácí zahrávali standardní situaci. Centrovaný míč nejprve odhlavičkoval Diego Godín, ale nešťastně jen na kopačky Danieleho Bonery, jenž byl úplně osamocený. Rozhodl se ke střele na zadní tyč, kde číhal Unes Ünal a prosadil se podruhé.

Hráč, který přišel na hřiště až v 74. minutě, během osmi minut otočil celý vývoj zápasu. Ačkoliv Atlético Madrid vedlo většinu času a bylo několikrát blízko zvýšení svého náskoku, tak se musí smířit s ním, že toto utkání nezvládlo. Platí to i o Vitolovi, který dostal červenou kartu.

Autor: David Kvapil / marca.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
JakubOcko

Zase totalni hnus fotbal od Atletica, vážně někdo fandí Atletům?

Reagovat
Elliasson

Ano, fandí. A dříve než nastoupil Cholo.

Reagovat
Assassin11

paráda villarreal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele