31. kolo
09.04.2018 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Villarreal CF - Athletic Bilbao 1:3

Více jak čtrnáctileté prokletí Athleticu na stadionu El Madrigal skončilo. Villarreal tentokrát svému baskickému soupeři podlehl a mírně si zkomplikoval účast v evropských pohárech pro příští rok. Bilbao nakonec překonal brankáře Asenja třikrát. Utkání minutu před koncem nedohrál vyloučený Álvaro González.

Naposledy v únoru roku 2004 se stalo, že Bilbao vyhrálo na půdě Villarrealu. Od této doby odjížděli Baskové z El Madrigalu maximálně s remízou, tedy až do dnešního dne. Bilbao na svého soupeře vlétlo a tato taktika brzy slavila úspěch. Po pěkné přihrávce se kličkou zbavil brankáře Williams a přihrávkou pod sebe vyzval ke skórování neomylného Córdobu! Bilbao na Madrigalu rychle vedlo a dostalo domácí celek pod tlak. Inkasovaná branka nebyla jedinou nepříjemností domácích. Jen o pár minut později se zranil Fornals, takže na plac musel Roberto Soriano. Bilbao bylo nadále aktivnější a brzy mohlo vedení zdvojnásobit. Garcíu ale vychytal Asenjo a technický pokus San Josého skončil těsně vedle. Zápas se před koncem prvního poločasu začal hodně přiostřovat a sudí Iglesias musel napomínat čtyřmi udělenými žlutými kartami.

Také druhý poločas měl co nabídnout a o rozruch před brankou se znovu postarali Baskové. Asenjo výtečně vychytal Raúla Garcíu a výborně si poradil i s bezprostřední dorážkou De Marcose. Asenjo jednoznačně držel Villarreal ve hře o body. Ale Žlutá ponorka si beztak koledovala a nakonec po druhé v zápase inkasovala. Asenjo sice předvedl další skvělý zákrok, ale na dorážku Williamse už byl krátký.

Žlutá ponorka se osmělila až po hodině hry, kdy vyslal nebezpečnou střelu Soriano. Arrizabalaga s tímto pokusem neměl výraznější problémy. Bilbao mělo zápas pod kontrolou a mohlo přidat třetí gól, nebýt výtečné chytajícího Asenja. Villarrealu se ale podařilo zničehonic snížit. Carlos Bacca se dostal po dobré přihrávce do úniku a Arrizabalagu špičkou kopačky překonal. Ze strany Villarrealu to ale bylo všechno. V 87.minutě vrátil vedení na stranu hostu Muniaín a o vítězi zápasu bylo rozhodnuto. Utkání ještě nedohrál Álvaro Gonzalez, který uviděl druhou žlutou kartu a musel tedy předčasně do sprch. Na výsledek zápasu to už vliv nemělo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele