9. kolo
21.10.2017 18:30 CET
4 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Sevilla FC 4:0

Až nečekaně snadno si rozjetá Valencia poradila před vlastními fanoušky se Sevillou. Domácím se už popáté za sebou podařilo vsítit na jedno utkání minimálně tři branky a i nadále pokračují ve stíhací jízdě vedoucí Barcelony. Hosté naopak potvrdili, že mají velké problémy v defenzívě, a po debaklu na Spartaku utrpěli další krutou porážku.

Měl to být vyrovnaný souboj dvou celků z popředí tabulky. Ten ale nakonec jasně vyzněl pro Netopýry, kteří se těsně před přestávkou ujali vedení a pak ještě přidali další tři přesné zásahy. Sevillistas podruhé v řadě prohráli o čtyři góly. A ani náhodou nemohli uspokojit své fanoušky, kteří už takhle byli pořádně naštvaní za pět inkasovaných gólů v Moskvě.

První půlhodinka tohoto střetnutí nabídla hlavně jen několik nepřesných pokusů. Hostující gólman Sergio Rico si sáhl za toto období hry na míč jen jednou, to když ve 2. minutě lapil šanci Goncala Guedese, na druhé straně si brankář Neto musel poradit s Banegou. V podstatě až trefa Goncala Guedese byla jediným důležitým momentem první půle.

Ve 43. minutě to Portugalec udělal opravdu náramně. Poté, co přebal míč po Rodrigovi, se vyřítil do sólové akce, na hranici vápna se chytrou a účinnou kličkou zbavil dvou svých protihráčů a pravačkou zamířil nechytatelně do šibenice. Valencii pak netrvalo dlouho, aby svůj náskok navýšila, došlo k tomu jen šest minut po přestávce.

Znovu to byl Rodrigo, kdo si připsal asistenci, Zaza pak v pokutovém území vyhrál souboj jeden na jednoho s bekem Kjaerem, a poslal svou střelu ke vzdálenější tyčce. Sevilla se mohla chytit a alespoň snížit negativní průběžný stav díky střídajícímu Corchiovi, jenž byl nikým nehlídaný na bližší tyčce, ale tečoval balón jen do náruče Neta.

Pět minut před koncem Valencia definitivně zlomila odpor svého soupeře. Goncalo Guedes ve středu pole skvěle podržel míč, ve správný moment ho poslal do běhu na Santiho Minu, a ten ve skluzu překonal Sergia Rica. Poslední slovo si vzal v nastavení sám Goncalo Guedes, jenž skóroval jemným obloučkem po dlouhém a přesném pasu Kondogbiy.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele