18. kolo
06.01.2018 16:15 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Po dvou porážkách Valencia vydřela tři body s houževnatou Gironou

Překvapivě hostující Girona se ujala první zajímavější akce zápasu. Ta kopala rohový kop, který si ve vzduchu našel Juanpe, ale Neto proti jeho pokusu zasáhl. Běžela teprve 4. minuta zápasu, o další tři později zahrozili domácí. Před vápnem vypálil Gonçalo Guedes, ale jeho rána jen těsně minula brankovou konstrukci.

V úvodu zápasu se fanoušci na stadionu rozhodně nenudili a v 8. minutě byli svědky vstřeleného gólu. Na levé straně skvěle prošel Johan Mojica, který poslal centrovaný míč do pokutového území na Cristiana Portua, jenž hlavičkou nekompromisně zakončil. Valencia měla tak hned na začátek duelu co dělat, protože musela dohánět jednobrankovou ztrátu.

Los Che se kvůli aktivní hře katalánského celku stále nemohli dostat ke svému hernímu stylu. V 21. minutě pálil opět před vápnem Andreas Pereira, ale Yassine Bounousi si poradil. Valencia toužila po rychlém vyrovnání, což se v 27. minutě povedlo. Guedes obešel na levé straně obránce Girony a posílal centrovaný míč před branku.

Míč si však nešťastně srazil do vlastní sítě Jonás Ramalho a bylo vyrovnáno. Netopýři drželi po většinu času míč ve své moci, ale k nebezpečnější akci se dostali až v samotné poslední minutě prvního poločasu. Neúnavný Guedes opět unikl na levé straně a jeho nabídka do vápna skočila na brankové čáře a následně mimo branku.

Hosté jednoznačně zaskočili svou aktivitou domácí tým a zaslouženě se ujali vedení, ačkoliv Valencia následně zaslouženě po lepší hře vyrovnala. Druhý poločas začal pro Gironu nejhůže, jak mohl. Pablo Maffeo ve 47. minutě fauloval v šestnáctce Andrease Pereiru a rozhodčí nemohl dělat nic jiného, než nařídit pokutový kop. Toho se ujal Dani Parejo, který s přehledem proměnil.

Rázem se výsledek zápasu otočil. Hra hostujícího mančaftu se postupně rozpadala, čehož chtěl využit Santiago Mina, který se však před vápnem k míči nedostal, aby mohl zakončit. Ligový nováček se nevzdával a snažil se aktivní hrou dělat potíže Los Che, kteří si nicméně s pokusy soupeře organizovaným blokem pokaždé poradili. Prakticky deset minut před koncem se k hlavičce dostal překvapivě Cristhian Stuani, ale pozorný Neto zakročil.

Na druhé straně Bounousi musel zachraňovat svůj tým dvěma zákroky, aby se Valencia nedostala ještě do většího brankového náskoku. V samotném závěru se mohl trefit střídající Luciano Vietto. Vyražený míč od Bona se dostal právě k jeho nohám, ale branku netrefil. Valencia tak zlomila nelichotivou sérii a dokázala ve složitém utkání vybojovat důležité tři body.

Autor: David Kvapil / onlajny.com, marca.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 jdeme hosti

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele