38. kolo
20.05.2018 12:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Deportivo La Coruña 2:1

Valencia udělala pěknou tečku za povedenou sezonou a doma těsně porazila La Coruňu 2:1. Domácí byli výrazně lepším týmem celých 80 minut a až v závěrečné desetiminutovce polevili, čehož Deportivo okamžitě využilo a nechybělo mnoho a málem bralo bod.

Netopýři byli od začátku aktivnějším celkem a trpělivě obléhali Kovalovu branku a dočkali se ve 28.minutě, kdy si Zaza ve vápně našel odražený balón a střelou z první rozjásal stadion Mestalla. Vedoucí branka Valencii výrazně povzbudila a před Kovalem bylo nadále rušno. Po Maksimovičově přihrávce pálil těsně vedle Rodrigo. La Coruňa, které už také o nic nešlo se nedostala ani ke střele a spíše nechávala hru na svém soupeři.

Clarence Seedorf nemohl být s výkonem svých svěřenců vůbec spokojen, nicméně k žádné poločasové změně se neodhodlal. A také na hrací ploše se nic nezměnilo. V 54. minutě hlavičkoval do břevna Maksimovič a dorážka Garaye byla zablokovaná. Po hodině hry už Seedorfovi došla trpělivost, ale ani střídání Deportivo neprobrala. Valencia měla po hodině hry opět smůlu, protože podobně jako Maksimovič napálil jen břevno útočník Simone Zaza.

Dvacet minut před koncem zápasu zkoušel přelobovat Kovala Guedes, ale neúspěšně a Valencia dál hájila nejtěsnější vedení. O sedm minut později už se ale zaslouženě dočkala. Vietto šikovně a elegantně zároveň sklepl balón pro Goncala Guedese a Koval inkasoval podruhé. V tu chvíli už si mnozí mysleli, že je po zápase, ale La Coruňa se nečekaně zvedla.

Až druhý gól v její síti konečně rozhýbal ofenzívou a o tři minuty později to bylo znovu jen o jeden gól. Adrián Lopéz odvedl skvělou práci, když zatáhl balón do šestnáctky a přihrávkou pod sebe vyzval ke skórování Lucase. Ten se nemýlil a hosté vycítili šanci na nečekaný zvrat. A Deportivo skutečně sahalo po vyrovnání. Střelu Krohn-Deliho vyrazil Doménech a následně si poradil i s dorážkou Lucase. V 86.minutě bylo před Doménechem pořádně rušno a jen jeho skvělý zákrok nohou zabránil hostům ve vyrovnání. Na druhé straně Valencia nevyužila možnost vstřelit pojistku i díky jistým zásahům brankáře Tytońe, který mezitím nahradil mezi tyčemi Kovala. Valencia vyhrála 2:1 a potvrdila své čtvrté místo. La Coruňa se s LaLigou minimálně na rok rozloučila.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele