2. kolo
26.08.2017 22:15 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

Atlético deklasovalo Las Palmas pěti góly

Atlético Madrid může jet z Kanárských ostrovů ve skvělé náladě, protože oslavuje. Kromě jiného také první vítězství v nové sezoně, které řídil dvougólový talent Koke. K němu se přidali svými góly ještě Ángel Correa, Yannick Carrasco a Thomas Partey, takže trefa domácího Jonathana Calleriho mnoho neznamenala.

Atlético Madrid cestovalo k utkání s Las Palmas bez hvězdného střelce Antoinea Griezmanna, který byl v minulém kole proti Gironě vyloučen. Důvodů k radosti ale mělo dost. Například fakt, že trenér Diego Simeone oslavil dvousté vítězství na lavičce madridského celku ve všech soutěžích dohromady. K tomu mu pomohli hráči jako Koke, Oblak, Godín, Vietto, Saúl či Giménez. Domácí hodně spoléhali na Vieru, Chichizolu či Lemose s Callerim.

Domácí ochozy si takový úvod určitě nepředstavovaly. Už ve třetí minutě totiž Atlético ukázalo náznak toho, co jeho soupeře čeká. A že z toho dobrá vizitka obrany určitě nebude. Hosté se prodrali středem pole, kde si míč vzal na starost Ángel Correa. Mladý útočník byl ve vápna jen těžko stíhaný a bodem prostřelil brankáře Chichizolu!

Na domácí hráče se snesl uragán ofenzivních dovedností hostí, protože o pouhou minutu už to bylo o dvě branky. Postaral se o to rychlík Yannick Ferreira-Carrasco, který se uvolnil na hraně ofsajdu, zpracoval si přihrávku a následně obešel pomocí kličky svého soka. V cestě mu už téměř nic nestálo, takže zamířil a křížnou střelou upravil na 2:0 pro Atlety.

Domácí se z tohoto šoku dlouho nedokázali vzpamatovat a na jejich nevýrazné či až bojácné hře to bylo vidět. Od té doby se ale utkání uklidnilo a další šance jsme se dočkali až po dvaceti minutách. Viera se pokusil protáhnout brankáře Oblaka a vyšlo mu to parádně, protože hostující brankář utajenou střelu dobře neviděl. Přesto ji dokázal vyrazti tak, že se Jonathan Calleri k dorážce už nedostal.

Deset minut před koncem první půle zachránil domácí ekipu pohotový zákrok Dani Castellano, který na poslední chvíli vložil své centimetry do do dráhy letu míče. Kdyby to neudělal, číhající Luciano Vietto by byl zakončoval do prázdné brány! Druhá půle začala trochu pomalejším tempem a chvíli trvalo, než se do hry dostalo i Atlético. Madridský celek mohl za tohoto stavu spoléhat na své oblíbené protiútoky.

Jako první se o něj pokusil Ferreira-Carrasco, který z levého křídla vyslal ránu na bránu Chichizoly. Nedáš-dostaneš. Staré známé pořekadlo platilo také dnes, protože jen o dvě minuty později se k míči na straně dostal Momo a poslal parádní pas na nabíhajícího Jonathana Calleriho. Mladý útočník nebyl ve vápně moc dobře hlídán a hlavou nedal brankáři Oblakovi žádnou šanci - 2:1.

Domácí ale svému soupeři utkání hodně usnadnili. O pár minut později totiž velmi nepřesně a chabě odkopávali balon od brány. Ten neuletěl ani dvacet metrů, přičemž se k němu dostal Koke. Místo rozehrávky volil překvapivou střelu a míč zaplul technickým obstřelem k tyči!

Aby se neopakovala situace ze začátku druhé půle, hosté přidali. Yannick Carrasco se pomocí své rychlosti i techniky probíjel do vápna a když mu míč odskočil od nohy, v letu jej zachytil Koke. Mladý záložník švihl nohou a efektními nůžkami upravil skóre na 4:1!

Deset minut před koncem mohl utkání opět zdramatizovat Viera, který byl faulován ve vápně. Nařízenou penaltu ale nezvládl a po razantní střele napálil balon do brankáře Oblaka, který vystihl směr! Gól tak padl na druhé straně. Dvě minuty před koncem si za vápnem počkal na míč mladík Thomas Partey a krásnou ranou vstřelil pátou branku Atlética!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat
vedder

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele