28. kolo
10.03.2018 16:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sevilla FC - Valencia CF 0:2

Valencii se podařilo díky dvěma brankám Rodriga skolit venku Sevillu, odpověděla nejlepším možným způsobem na vítězství Realu Madrid a přiblížila se třetí příčce znovu na rozdíl jediného bodu. Andaluský celek naopak zřejmě ztratit definitivně naději na to zabojovat o první čtyřku. Manko na jeho soupeře se totiž prohloubilo už na jedenáct bodů.

Pro domácí byla tohle jedinečná příležitost, jak aspoň nějakým způsobem ve zbývajících kolech zdramatizovat souboj o čtvrtou pozici, která s jistotou zaručuje Ligu mistrů pro příští sezónu. Jenže ve veledůležitém mači selhali. Poprvé po osmi ligových zápasech nedokázali vstřelit jedinou branku, a to byl ve finále ten hlavní kámen úrazu.

Hosté naopak potvrdili, že jejich nepovedený vstup do nového roku 2018 je definitivně zapomenut. V LaLize získali už své páté vítězství z posledních šesti utkání a upevnili si své postavení mezi nejlepšími čtyřmi celky. Nutno však podotknout, že v počtu střel na bránu i ve statistice držení míče za Sevillou poměrně značně zaostávali.

Hned zkraje utkání se Sevillistas dožadovali nařízení pokutového kopu. Nolito si v šestnáctce snažil odhodit bránícího Gabriela Paulistu, jenž trošku nešikovně zasáhl míč rukou, kterou měl od těla, každopádně sudí Ricardo De Burgos na bílou značku neukázal. Ve 21. minutě již Nolito vyslal štiplavou střelu pravačkou, brankáře Neta ale nepřekonal.

O čtyři minuty později naopak z ničeho nic udeřili Netopýři. Kondogbia ze středu pole vyslal dlouhý pas na pravou stranu, Rodrigo si balón posunul do vápna, a odtud zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Vyrovnat se snažil po prudké přihrávce Layúna tečující Pablo Sarabia na bližší tyčce, nicméně Neto reflexivním zákrokem jednoruč zasáhl.

Sevilla pokračovala v útočení a tři minuty před obrátkou byla znovu velmi blízko úspěchu, Muriel se z hranice pokutového území pořádně opřel do míče, avšak ke své smůle trefil pouze břevno. Zkraje druhého dějství si Neto opět zachytal, z dálky na něj totiž zamířil Banega, a s nepříjemně plachtícím pokusem si poradil jen s vypětím všech svých sil.

A když se v 53. minutě neprosadil po standardce ani Lenglet, jenž rovněž jako většina jeho spoluhráčů ztroskotala na Netovi, jala se Valencia navýšit svůj náskok. Kondogbia v 68. minutě svou kolmicí uvolnil za obranu rozeběhnutého Rodriga, který ani tentokráte před gólmanem Sergiem Ricem nezaváhal a snadno ho překonal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele