3. kolo
09.09.2017 18:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - SD Eibar 3:0

Sevilla hodlala napravit úvodní domácí ztrátu s Espanyolem na samém začátku sezóny a konečně svým fanouškům nabídnout výhru. Eibar kladl odpor na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán jen první půli, pak domácí zabrali a předvedli možná nejlepší poločas v novém ročníku. Baskický celek tak prohrál v LaLize už podruhé v řadě.

Až příliš pasivně působili hosté na půdě favorita. Směrem dopředu si toho opravdu moc nevytvořili a měli velké štěstí, že neinkasovali ještě před přestávkou. Znovu se tak potvrdilo, že Eibar na Sevillu prostě neumí, na jeho půdě padl už potřetí za sebou, přitom nevstřelil jedinou branku, a ani v tomhle případě pak nebyl blízko historickému vítězství.

Už po čtrnácti minutách se mohli Sevillistas dostat do pohodlného vedení. Za obranu si seběhl Ben Yedder, který levačkou tlačil svou střelu na vzdálenější tyčku, míč ale narazil právě smolně pro něj pouze do brankové konstrukce. Ve 32. minutě se pak do blízkosti brankáře Dmitroviče propracoval Nolito, nenašel však na něj optimální recept.

Pak následoval moment, kterých bychom si obecně ve sportovním prostředí přáli vidět co nejméně. Ivi se ve vzduchu snažil míč odvrátit hlavou před dotírajícím Sergiem Escuderem, a jakmile přistával na zem, ošklivě dopadl tak, že se mu jeho levá noha nehezky prohnula v koleni. Vystřídat ho tedy ve 40. minutě musel Rubén Peňa.

A jako by tenhle moment odstartoval mizérii Eibaru na hřišti. Od úvodu druhé půle uběhla jen chvilka, aby se na levé straně uvolnil Nolito, který skvěle přihrál do druhé vlny nabíhajícímu Gansovi, jenž z blízkosti pohotově skóroval. Na druhé straně mohl srovnat José Ángel, nicméně jeho nepříjemný lob gólman Sergio Rico přece zkrotil.

Čtvrthodinu před koncem přidala Sevilla druhý přesný zásah po úchvatné kombinaci. Rychle přenesla hru z pravé strany doleva, odtud Pablo Sarabia přihrál ke druhé tyčce na Ben Yeddera, a ten pouze tečoval do prázdné brány. V nastavení domácí tři body ještě pojistili, to když mezi nohy Dmitroviče zamířil zcela nehlídaný Nolito.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele