25. kolo
25.02.2018 20:45 CET
2 : 5
(0:2)

Reportáž

Ve šlágru kola Atlético zdemolovalo Sevillu

Nedělní program 25. kola LaLigy uzavřel bezesporu šlágr na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Opravdu netrvalo vůbec dlouho, než se diváci dočkali první gólovky zápasu. Na svědomí ji měli hráči Sevilly, přesněji Luis Muriel. Po povedené kombinaci, které začala na pravé straně, dostal přihrávku do vápna a ocitl se sám před Oblakem, který musel vytáhnout reflexivní zákrok.

Atlético se spíše na úvod zápasu stáhlo na svou polovinu a nechávalo velký prostor pro domácí. Aktivní Sevilla hýřila sebevědomím. Po prvních dvaceti minutách byl domácí celek o něco lepším týmem na hřišti. Až do 29. minuty, kdy udeřil Diego Costa. Využil totiž katastrofální rozehrávky, vybojoval od Évera Banegy míč a sám před gólmanem se už nemýlil.

O šest minut později byl opravdu blízko vyrovnání Steven N'Zonzi. Po rohovém kopu hlavičkou jen nastřelil břevno. Těsně před koncem prvního poločasu se pro Sevillu začal psát hrůzostrašný scénář. Clément Lenglet sice odhlavičkoval míč ze svého vápna, ale toho se ujal Antoine Griemzann, který potáhl pár metrů a náramnou střelou do šibenice překonal Sergia Rica.

V 51. minutě nastalo další pokračování. Costa totiž unikl obraně a ve vápně ho podrazil brankář Rico. Pokutového kopu se ujal Griezmann a úspěšně. Míč poslal do protipohybu brankáře a na tabuli už svítil stav 0:3. Sevilla se snažila nějakým způsobem vyrovnat, ale vůbec se jí to nedařilo. Se všemi nákopy a pokusy si hosté s lehkostí poradili.

V 65. minutě už andalusané prohrávali o čtyři branky. Značně frustrovaní se totiž dopustili další chyby v rozehrávce. Gabriel Mercado vyloženě namazal Griezmanovi, který ještě přihrál do lepší pozice Kokemu. Pro toho bylo naprosto snadné dopravit míč do prázdné branky. Za tři minuty Griezmann pádil sám na branku, ale svou střelou jen napálil balon do břevna.

Několik fanoušků začalo opouštět ochozy. Ti, kteří odešli tedy už neviděli v 81. minutě hattrick Griezmanna. Saúl prošel snadno pokutovým územím a předložil míč pro svého spoluhráče. Z vyložené pozice se francouzský snajpr nemýlil. Pět minut před koncem řádné hrací doby se dočkali rovněž domácí.

Pablo Sanabria po hezké kombinaci překonal z přímé střely Oblaka, kterému mohlo být jen líto, že neudržel čisté konto. Jen minutu před koncem se Sevilla prosadila podruhé. Nolito si povodil několik bránících hráčů a tvrdě vypálil na přední tyč. Možná trošku překvapil slovinského gólmana. Toto bylo poslední zajímavé, co se se stalo na hřišti, kde padlo hned sedm gólů.

Autor: David Kvapil / marca.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele