22. kolo
03.02.2018 13:00 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

SD Eibar - Sevilla FC 5:1

Ani přestupová revoluce Seville okamžitý úspěch nepřinesla. Tým Vincenza Montelly v poledním utkání s Eibarem zaostával za soupeřem doslova od první minuty, neboť právě tehdy inkasoval úvodní gól, a nakonec si ze severu Španělska odváží potupný pětigólový debakl. To José Luis Mendilibar si může mnout ruce, díky této výhře se Eibar přiblížil v tabulce právě svému sobotnímu soupeři na rozdíl jediného bodu a drží se pevně v boji o evropské poháry.

Hosté nastoupili hned s třemi debutanty v základní sestavě, která čítala nové posily Layúna, Sandra, Mesu a také uzdravivšího Nica Pareju, pro nejž šlo o návrat na hřiště po více než čtyřech měsících. Než se všichni zmínění hráči na stadionu Ipurua rozkoukali, už jim teklo do bot. Po pouhých osmatřiceti vteřinách od zahajovacího výkopu totiž Kike využil dálnice, kterou mu nabídlo právě duo Pareja-Layún, a zachránit hosty již nezvládl ani brankář Rico.

Domácí byli v tu chvíli na konic a zaraženou obranu soupeře chvíli nato srazili dalším gólem. Perfektní týmová kombinace Charlese, Inuiho a Josého Ángela doputovala až na zadní tyč k Fabianu Orellanovi, pro nějž už nebyl problém zabořit míč do sítě.

Sevilla přesto ještě dostala jednu šanci vrátit se zpět do zdánlivě ztraceného zápasu. Jen pár minut po Orellanově trefě totiž rozhodčí Trujillo Suárez udělil hostům výhodu pokutového kopu poté, co Sandro zblízka trefil do ruky bránícího Daniho Garcíu, a Pablo Sarabia nabídnutou příležitost chladnokrevně proměnil. To ovšem bylo ze strany hostí vše, a ještě do přestávky se jejich manko znovu zdvojnásobilo, neboť se po půlhodině hry prosadil hlavou z rohového kopu obránce Ramis.

Ani po změně stran ze strany sevillských žádné zlepšení v honbě za vyrovnáním nepřišlo, ba naopak. Tragický výkon Montellovy defenzivy podtrhlo po hodině hry duo Lenglet-Pareja, jejichž mizerné rozehrávky využil Orellana k samostatnému úniku a druhému gólovému zásahu odpoledne. Zbytek utkání již domácí v poklidu dohrávali a sedm minut před koncem dodali už tak výtečnému výsledku pomyslnou třešničku, když se povedenou ranou z přímého kopu prosadil Arbilla.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele