28. kolo
10.03.2018 13:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

SD Eibar - Real Madrid 1:2

Přestože se madridskému Realu na půdě Eibaru dlouho nedařilo potvrdit roli favorita a vlastní dobrou formu, nakonec obhájce ligového titulu dokázal na severu Španělska triumfovat v poměru 2:1. Mužem zápasu se stal jako obvykle v posledních týdnech Cristiano Ronaldo, jenž svou početnou sbírku obohatil o další dvě trefy.

Lépe do utkání vstoupili domácí, jenže své vytvořené šance nevyužili a místo toho zničehonic inkasovali po výtečné Modrićově přihrávce a Ronaldově zakončení. Na úvod druhé půle sice dokázal po rohovém kopu srovnat Ivan Ramis, jenže portugalský tahoun Realu si zbytek zápasu uzmul zpět pro sebe a po několika neúspěšných pokusech zvládl překonat výtečného brankáře Dmitroviće, čímž vrátil Realu vedení a celkově osmý vítězný zářez z posledních devíti zápasů napříč všemi soutěžemi. Ztráta madridských na vedoucí Barcelonu však nadále zůstává dvanáctibodová.

Eibar se do slavného soupeře pustil zhurta a hned v první minutě si vytvořil dokonce dvě slibné příležitosti v rychlém sledu za sebou. Capovu gólovou ránu ovšem stihl zablokovat Modrić a odražený míč poslal hlavičkující Pedro León příliš vysoko. Chvíli nato zaražené hosty mohl vytrestat Kike, avšak na povedený Inuiho centr těsně nedosáhl. Vytoužený průlom skóre záhy nepřinesla ani pohledná kombinace Jordána s Inuim, na jejímž konci si Kike pro změnu vylámal zuby na brankáři Navasovi.

Zatímco domácí zahazovali jednu slibnou šanci za druhou, soupeř byl o poznání nekompromisnější. Baleova rána si ještě na Dmitroviće nepřišla, ovšem po půlhodině hry vystihl Luka Modrić Arbillovu rozehrávku a perfektní kolmicí vybídl k zakončení Cristiana Ronalda, jenž se nemýlil. Hra Realu byla rázem uvolněnější, a ještě do přestávky musel Dmitrović tasit excelentní zákrok proti dalšímu pokusu Ronalda.

Stejně jako v případě první půle ovšem Eibar vstoupil na trávník lépe i po změně stran a tentokráte se již odměny za svou aktivitu dočkal. Escalanteho střílený centr přinutil Navase k vytěsnění míče na rohový kop, který následně Pedro León posadil přesně na hlavu volného Ramise a bylo vyrovnáno.

Odpověď hostí na sebe nenechala dlouho čekat. Nejaktivnějším střelcem Realu byl podle očekávání Ronaldo a nevedl si vůbec špatně, jenže Dmitrović jeho ránu gólových parametrů dokázal výtečným zásahem zneškodnit. Poté bylo pořádně horko i na druhé straně, když se aktivní Inui ocitl v zakončení takřka na hranici malého vápna, a přesto minul. Zato Cristiano Ronaldo sedm minut před koncem z obdobné pozice nezaváhal a tvrdou hlavičkou pod břevno z Carvajalova centru zařídil Realu vítězství 2:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
boryland

1:1.............................

Reagovat
valloire

1-4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele