6. kolo
24.09.2017 20:45 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Real Sociedad - Valencia CF 2:3

Nedělní program šestého kola La Ligy uzavřela strhující podívaná na severu Španělska, kde domácí Real Sociedad svedl s Valencií bitvu plnou zvratů, branek i vyloučení, a to se šťastným koncem pro druhé zmiňované. Los Che totiž v pětigólové přestřelce zvítězili 3:2 a stále v letošní sezoně nepoznali přemožitele. To baskický celek si po výtečném vstupu do sezony připisuje již třetí porážku v řadě a vyklízí v tabulce přední příčky.

Hosté si ze stadionu Anoeta odvážejí všechny tři body především díky skvostně vyřešeným brejkům do rozhozené obrany soupeře, přičemž hlavním strůjcem tohoto úspěchu byl Goncalo Guedes, autor dvou asistencí včetně té na vítězný gól Simoneho Zazy pět minut před koncem. V tu chvíli již oba týmy dohrávaly utkání v deseti, neboť po dvou žlutých kartách uviděli jak Igor Zubeldia, tak Geoffrey Kondogbia.

Na průlom skóre si diváci počkali do šestadvacáté minuty. Odražený míč ve středu pole uzmul Guedes a bleskovou rychlostí si to namířil přímo vstříc bráně Sociedadu. Teprve dvacetiletý záložník Valencie obešel vyběhnuvšího brankáře Rulliho, avšak místo nelehkého zakončení do odkryté brány z ostrého úhlu ještě volil chytrou přihrávku pro dobíhajícího Rodriga, jenž z bezprostřední blízkosti snadno napálil míč do sítě.

Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Oyarzábalův rohový kop si vynikajícím náběhem vyhlédl Aritz Elustondo, a přestože centr netrefil hlavou čistě, poslal míč přesně k tyči. Do kabin se tak o přestávce odcházelo za vyrovnaného stavu. Hned devět minut po změně stran však valencijští podnikli další přímočarý výpad, který tentokrát nastartoval Carlos Soler ideálně načasovanou kolmicí pro Nacha Vidala. Pravý bek Netopýrů následně předvedl chladnokrevné zakončení v podobě obloučku přes bezmocného Rulliho a Valencie znovu vedla.

I napodruhé však domácí srovnali v rozmezí pouhých několika minut. Tentokrát se Mikel Oyarzábal sám rozhodl ke střele z hranice pokutového území a na jeho křižnou přízemní ránu se brankář Jaume Domenech natahoval marně. Už tak poutavé střetnutí záhy okořenila vyloučení po jednom hráči na každé straně, neboť se za hru vysokou nohou nechal zbytečně vyloučit domácí Zubeldia a deset minut po něm za nešetrný skluz opustil předčasně trávník také Kondogbia.

Zdálo se, že dramatické utkání spěje k dělbě bodů, ovšem pět minut před koncem Valencie podnikla další bleskový protiútok, který stejně jako v případě první trefy večera potáhl Goncalo Guedes, a i tentokrát místo očekávaného zakončení zvolil nečekanou přihrávku do strany k lépe stojícímu spoluhráči. V tomto případě z úchvatného přehledu mladičkého Portugalce těžil Simone Zaza, jenž snadno propálil vše, co mu stálo v cestě, a stanovil konečné skóre 3:2 pro Valencii.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele