33. kolo
19.04.2018 19:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - Atlético Madrid 3:0

Pouze jednou v uplynulých šesti případech se Real Sociedad radoval z vítězství nad madridským gigantem, v ostatních případech vždy prohrál. Tentokráte však favorita tohoto utkání parádně zaskočil a dokonce mu nasázel hned tři branky. Atlético předvedlo mizerný výkon především v obraně a z Baskicka odjelo zaslouženě s nepořízenou.

Tři góly v jednom zápase letos inkasovali hosté pouze v jednom případě, a to v rámci čtvrtfinále Copa del Rey na půdě Sevilly. Nejlepší defenzíva LaLigy měla ve vloženém kole velké a nečekané trhliny, a to navíc proti soupeři, který neprožívá úplně povedenou sezónu a nachází se prakticky celou dobu jen v dolní polovině tabulky.

San Sebastián každopádně jasně ukázal, že jeho poslední dvě výhry nad Gironou a Las Palmas bez obdržené branky nebyly žádnou náhodou, a i tentokráte předvedl kompaktní výkon. Ve 27. minutě se ujal vedení, které už do závěrečného hvizdu nepustil, neboť Willian José usměrnil svou střelu k tyči, od níž se míč nakonec dostal za brankovou čáru.

První poločas toho jinak opravdu příliš nenabídl, především svěřenci trenéra Diega Simeoneho působili při absenci Diega Costy směrem dopředu značně mdlým dojmem a nemohli najít adekvátní odpověď. V 64. minutě naopak mohl náskok navýšit Januzaj, jenž slušně vystřelil ze střední vzdálenosti, brankář Oblak si však stačil poradit.

Atléticu příliš nepomohla oživit útok ani poločasová změna, nevýrazného Correu nahradil Fernando Torres, a do vůbec první zřetelnější příležitosti se prosadilo až v 67. minutě, kdy po standardce Kokeho hlavičkoval těsně vedle brány Vrsaljko. Závěrečná desetiminutovka pak jednoznačně vyzněla pro Txuri-urdinak, kteří přidali ještě další dva přesné zásahy.

Nejprve v 80. minutě nevyšla hostům ofsajdová past, Willian José chytře a elegantně přistrčil balón do běhu střídajícímu Juanmiu, který si sám před Oblakem počínal jako zkušený mazák a obloučkem ho přehodil. V nastavení se Juanmi prosadil ještě jednou, centr z levé strany od De La Belly poslal hlavou přesně do vzdálenější šibenice.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Krausio_Real_M

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele