35. kolo
28.04.2018 16:15 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Real Sociedad - Athletic Bilbao 3:1

Baskické derby ovládl Real Sociedad, který Athleticu nastřílel tři branku, přičemž sám inkasoval jen jednou. Hlavní postavou zápasu a zároveň smolařem se stal Mikel San José, který si vstřelil hned dva vlastní góly! Utkání rovněž v závěru nedohrál Pardo, ale to už měli domácí zápas plně pod kontrolou.

Na Anoetě to byl velký svátek, baskické drby má ve svém regionu velký náboj a bylo jasné, že si oba celky nic nedarují. Utkání proto začalo ve velice dobrém tempu a diváci, kteří si našli cestu na stadion Anoeta, nemuseli na první branku zápasu čekat dlouho. Januzajův rohový kop se snesl na přední tyč, kde se pohyboval Mikel San José, jenž si nešťastně vstřelil vlastní branku. Čekalo se, jak odpoví Athletic a Raúl García vskutku nebyl od vyrovnání daleko. Jeho hlavička skončila těsně nad brankou. Na druhé straně nebezpečně vypálil Zurutuza a snad ještě blíže druhé brance byl útočník Willian José, jeho hlavičku Arrizabalaga perfektně vyrazil.

Real Sociedad byl lepším týmem a ještě do poločasu zaslouženě zdvojnásobil své vedení. Januzaj táhl akci po pravé straně hřiště, ve vápně na nic nečekal a posunul míč před branku na Mikela Oyarzabala, který zblízka zvýšil na 2:0. S hosty to mohlo za první poločas dopadnout ještě hůře, ale Canalesova rána se zastavila o břevno.

Athletic se ani ve druhém poločase nemohl dostat do tempa a když v 54. minutě zvyšoval už na 3:0 další vlastní brankou Mikel San José, bylo v podstatě hotovo. Mikel San José byl hlavním smolařem zápasu. Dát si dvě vlastí branky v zápase už vyžaduje pořádný kopec smůly.

Athletic sice po hodině hry vykřesal naději, když po ruce Llorenteho dostal možnost zahrávat pokutový kop Raúl García, jenže proměněná penalta byla ze strany Athleticu vším. Zápas sice ještě nabídl brankové příležitosti, jenomže na výsledku se nic nezměnilo. Čtyři minuty před koncem ještě vyfasoval červenou kartu za ostrý faul na Susaetu Pardo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele