27. kolo
03.03.2018 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Real Madrid - Getafe CF 3:1

S návratem Cristiana Ronalda se Real Madrid oklepal z porážky v minulém kole a na domácí půdě si tentokráte poradil s Getafe v poměru 3:1. Portugalský forvard přispěl k vítězství dvěma góly a překonal již hranici tří set vstřelených ligových branek.

Obdobně jako v loňské sezoně Zinedine Zidane po dohodě s Ronaldem sáhl k opomenutí držitele Zlatého míče v některých venkovních zápasech, což hvězdě Realu svědčí, ovšem výsledkem také byla nečekaná prohra s Espanyolem 0:1. V sobotu večer již pochyby o triumfu favorita v malém madridském derby nepanovaly, neboť do přestávky se prosadili Ronaldo s Garethem Balem a po změně stran šli navíc hosté do oslabení kvůli vyloučení Loica Rémyho. Záhy sice z kontroverzní penalty snížil Portillo, ovšem Ronaldův druhý gól v zápase zařídil Realu poklidný závěr a jistotu tří bodů.

Zidanova družina tak odskočila od čtvrté Valencie na rozdíl čtyř bodů, ovšem Los Che mají stále zápas tohoto kola k dobru. Zároveň šlo pro madridské o dobrou generálku před klíčovým duelem v Paříži, kde v osmifinále Ligy mistrů sehrají odvetný zápas s místním PSG a budou hájit výhru 3:1 z prvního duelu.

Domácí do střetnutí s Getafe vstoupili sebevědomě a brzy také dostali míč do sítě, avšak Ronaldovu radost záhy zhatil zdvižený praporek čárového rozhodčího. Nedlouho nato už ale soupeř pod tlakem Realu kapituloval doopravdy, a to z kopačky Garetha Balea, k němuž propadl míč v hloubi pokutového území a velšský reprezentant s přehledem skóroval. Ani s nabytým jednobrankovým vedením se Real nespokojil a nadále se aktivně tlačil kupředu, až se na samém sklonku první půle dočkal. Karim Benzema svůj průnik zakončil přistrčením míče k Ronaldovi, jenž z pravé strany tvrdou ranou propálil Emiliana Martíneze a stanovil poločasové skóre 2:0.

Sotva dvě minuty po změně stran navíc hosté utrpěli další ztrátu, když Loic Rémy uviděl za nešikovný zákrok rukou do Nachovy tváře druhou žlutou kartu a musel předčasně putovat do kabin. Přesto v pětašedesáté minutě ještě zdánlivě rozhodnuté utkání nabralo na dramatičnosti, neboť střídající Molina upadl v šestnáctce Realu po zákroku všudypřítomného Nacha. Výsledkem byl nařízený pokutový kop, byť opakované záběry vrhaly na Nachův skluz jiné světlo. Francisco Portillo nabídnutou příležitostí nepohrdl, poslal Keylora Navase na opačnou stranu a snížil.

Inkasovaný gól probral Real zpět k životu. Nejprve Ronaldovi opět zabránil v gólové oslavě rozhodčí odpískaným faulem na bránícího hráče, pak se proti portugalské hvězdě vytáhl brankář Martínez, avšak do třetice již nejlepší střelec Realu překonal vše, co mu stálo v cestě. Dvanáct minut před koncem sklepl hlavou do sítě centr Marcela. V samém závěru pak málem přidal čtvrtý zásah Bale, ale jeho rána zpoza šestnáctky skončila jen na brankové konstrukci.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
boryland

1:1.....................

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele