25. kolo
24.02.2018 16:15 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Úderné trio Realu se konečně sešlo a rozdrtilo Alavés čtyřmi góly

Karim Benzema, Gareth Bale a Cristiano Ronaldo alias útočné složení Realu Madrid pod zkratkou BBC se postaralo o pohodové vítězství svého týmu nad Deportivem Alavés v poměru 4:0. Vzrůstající formu z posledních týdnů Ronaldo potvrdil dalšími dvěma trefami, zatímco Bale s Benzemou si připsali po jednom gólu.

Real tak sice i nadále zůstává v La Lize až na třetím místě, ovšem momentální bilance osmnácti bodů z posledních sedmi kol v kombinaci s triumfem nad Paris Saint-Germain v úvodním osmifinále Ligy mistrů svědčí o tom, že tým Zinedina Zidana se znovu začíná rozjíždět na vyšší obrátky.

Proti Alavési ovšem obhájci ligového titulu chvíli trvalo, než zlomil odpor soupeře, a takřka po celou první půli hosté dokazovali, že jejich čtyři výhry z posledních šesti zápasů nejsou žádnou náhodou. Jistou roli v nejisté rozehrávce Bílého baletu sehrála i absence obvyklých tahounů Luky Modriće s Tonim Kroosem, navíc se v sestavě neobjevili ani Asensio, Ramos či Marcelo. První slušnou šanci měl nadosah Karim Benzema, avšak v klíčové chvíli při rychlém přečíslení podklouzl.

Poté o sobě dával hlasitě vědět Gareth Bale, jehož budoucnost v hlavním městě Španělska je neustále ožehavým tématem. Velšská hvězda si ale z humbuku okolo své osoby nic nedělala a prezentovala se aktivním výkonem, který čítal i ukázkové zakončení nůžkami, jež zapadlo jen těsně vedle tyče. Další možnost Baleovi nabídl sám brankář hostí Fernando Pacheco nepovedenou rozehrávkou, ale tuto hrubku ještě gólman Alavése stihl uhasit.

Ani Keylor Navas se v opačné brance rozhodně nenudil. Nebýt špičkových zákroků kostarického reprezentanta proti ranám Pedrazy s Alexisem, mohlo se utkání přinejmenším v první půli ubrat zcela jiným směrem. Takto bezbrankový stav vydržel téměř až do přestávky, kdy v 44. minutě Benzema šikovnou patičkou připravil palebnou pozici Ronaldovi, který přízemní ranou poslal Real do poločasového vedení.

Po změně stran domácí navázali přesně tam, kde před odchodem do kabin skončili, a okamžitě svůj náskok navýšili. Z druhé půle ještě neuběhlo ani půl minuty, když Benzema vypíchl míč Duartemu a poslal do úniku Balea, pro nějž už nebyl problém Pacheca propálit.

Alavés se zmohl ještě na jednu slibnou akci zakončenou Rubénem Sobrinem, jenže pozorný Navas obstál i tentokrát a rozjetý Real již zbytek utkání zcela ovládl. V rychlém sledu následoval neuznaný Benzemův gól z ofsajdu, Baleova rána do břevna a po hodině hry i třetí zásah utkání. Do role asistenta se tentokráte vložil Lucas Vázquez, jenž z pravé strany našel ideálně nabíhajícího Ronalda, aby placírkou uklidil míč do sítě.

Když pak v samém závěru Balea srazil nedovoleně k zemi ve vlastní šestnáctce Rodrigo Ely, zdálo se, že si Cristiano Ronaldo připíše další hattrick do už tak bohaté sbírky. Portugalský střelec však přenechal rozehrání pokutového kopu Karimu Benzemovi, jemuž gólový příspěvek v doposud nepovedené sezoně může jen prospět.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

takže už to máme len za 14 na Barcu, tak verím v ďalšiu výhru

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
valloire

5-2

Reagovat
smazaný uživatel

Ačkoli Ronalda nemusím, palec nahoru zato, že přenechal penaltu Benzemovi. Smekám

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele