31. kolo
08.04.2018 16:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Madridské derby vítěze nepoznalo, Ronaldovu trefu smazal Griezmann

Ani na pátý pokus se Realu Madrid v La Lize nepovedlo na domácí půdě vyzrát na městského rivala Atlético a z přímého boje o druhé místo bere pouze bod za remízu 1:1. Hosté tak sedm kol před koncem uhájili čtyřbodový náskok, přestože po excelentní trefě Cristiana Ronalda na začátku druhé půle prohrávali. Jen pár minut nato totiž srovnal Antoine Griezmann, jenž tak stylově oslavil jubilejní dvoustý start v dresu Atlética. Jediným vítězem tohoto utkání je vedoucí Barcelona, která navýšila svůj už tak výrazný náskok na čele, který nyní činí jedenáct bodů v případě Atlética a patnáct od Realu.

Domácí se po deseti minutách domáhali penalty po pádu Toniho Kroose v kontaktu s Juanfranem, ovšem marně. Na první výraznější šanci si nakonec musel Real počkat téměř půlhodinu, kdy Kroosův přímý kop skončil po závaru u Raphaela Varanea, jehož pokus stihl zastavit mrštný Jan Oblak. Záhy mohl udeřit na druhé straně Diego Costa, jehož vyslal do samostatného úniku Koke, avšak někdejší forvard Chelsea s přízemní ranou ztroskotal na Keyloru Navasovi.

Na sklonku první půle měl vůbec nejlepší šanci poločasu Marcelo, jenž si zasekl míč do středu hřiště a vyslal nechytatelnou ránu pravačkou, která k úlevě hostí skončila jen na brankové konstrukci a dorážející Carvajal si již na Oblaka nepřišel.

Vstup do hry po změně stran se Atléticu příliš nepovedl a následkem byl první gól utkání v jejich síti. Nikým nehlídaný Gareth Bale poslal z levé strany milimetrový centr k nohám Cristiana Ronalda, jenž neméně famózní ranou z voleje na zadní tyči otevřel skóre a připsal si již 650. gól kariéry.

Odpověď hostí na nepříznivý vývoj však byla příkladná. Antoine Griezmann na stadionu Santiaga Bérnabeua střílí góly rok co rok a nejinak tomu bylo i v sedmapadesáté minutě, kdy si umně narazil s Vitolem a přízemní ranou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Brzy nato následovalo stažení Cristiana Ronalda ze hry se zřejmým cílem udržení jeho výkonnosti i pro středeční odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů s Juventusem a šancí na obou stranách od té chvíle znatelně ubylo. Až v samém závěru se při Ronaldově absenci postavil k zahrání přímého kopu Sergio Ramos a nasměroval jej výtečně do horního růžku branky, jenže Jan Oblak se zaskvěl i tentokrát a uhájil remízový stav 1:1 až do konce.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
PePiG7

2-1 Bale, Modric - Koke

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
boryland

1:1.................

Reagovat
M1ck0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Ronaldo hat trick

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
valloire

4-1

Reagovat
Lamskej#RMCF

nechápu že s těmi těma betonářskýma kopytama nemůžeme vyhrát..oni ani fotbal hrát nechtějí..škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele