33. kolo
18.04.2018 21:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Athletic díky famóznímu Kepovi veze z Madridu alespoň bod

Jestliže se brankář Athleticu Kepa Arrizabalaga těšil zájmu Realu Madrid již během lednového přestupového období, po středečním duelu těchto dvou celků renomé mladého španělského gólmana stouplo ještě o pořádný kus výše. Především díky Kepovi totiž hosté v Madridu dlouho hájili těsný náskok po brzké trefě Williamse, avšak v závěru přece jen inkasovali. Excelentní formu opět potvrdil Cristiano Ronaldo, jehož pohotová teč tři minuty před koncem stanovila konečné skóre 1:1.

Remíza komplikuje Realu už tak nelehký boj o druhé místo s městským rivalem Atléticem, které může ve čtvrtek v případě výhry nad Realem Sociedad navýšit svůj náskok na šest bodů. To Athletic zůstává v dolní polovině tabulky na třinácté příčce.

První půle nabídla strhující podívanou plnou šancí na obou stranách. Nejprve musel Keylor Navas zasahovat proti ráně Mikela San Josého, jehož zakončení na přední tyč se nesetkalo s pochopením volného Williamse připraveného doklepnout míč do sítě. Na druhé straně kontroval Cristiano Ronaldo, když Carvajalův centr opřel do břevna. Portugalský forvard byl při chuti a ve dvanácté minutě měl k průlomu skóre druhou příležitost, avšak po Kroosově pobídce z rychlého brejku minul.

První gól večera tak padl do branky Realu. Perfektní pas Iňiga Cordoby našel nabíhajícího Iňakiho Williamse, jenž následně vytáhl neméně kvalitní zakončení a bezmocného Navase jemně přehodil. Po zbytek první půle se hrálo takřka jen na jednu branku, jenže tu strážil nezlomný Kepa. Mladý španělský gólman frustroval obecenstvo na stadionu Santiaga Bérnabeua i hráče soupeře jedním výjimečným zákrokem za druhým jako v případě pokusů Ronalda, Marcela či Varanea a svůj tým zachránil i po výtečném individuálním průniku Marca Asensia.

Po změně stran se domácím nepodařilo navázat na tlak z úvodní půle a místo toho mohli naopak prohrávat ještě vyšším rozdílem. Po Williamsově a Cordobově neúspěšnému zakončení však Raúl García stejně jako Ronaldo pouze rozezvučel břevno, a tak stav 1:0 přetrvával i nadále.

Když s blížícím se závěrem neuspěli ani střídající Bale s Lucasem Vázquezem, zdálo se, že Athletic poprvé od roku 2005 dokáže na Bérnabeu triumfovat. Tři minuty před koncem základní hrací doby ale Modrićovu tvrdou ránu do ohně improvizovaně tečoval Ronaldo patičkou přesně k tyči a svým dvaadvacátým gólem v posledních dvanácti zápasech napříč všemi soutěžemi ukořistil pro Real alespoň bod.

Autor: Martin Kantor / fourfourtwo.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0 Cr7 3 Benzema Bale

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Frantszek

Kepa famozní zápas. Jen tak dál. Ale zůstaň, vole :

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele