33. kolo
19.04.2018 21:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Betis - UD Las Palmas 1:0

Páté místo si pojistil Betis, který se proti Las Palmas dlouho trápil a užuž to vypadalo, že doma ztratí body, když v tom ve čtvrté minutě nastavení rozhodl Firpo. To už hráli Kanárci bez Míchela, který čtyři minuty před koncem uviděl druhou žlutou kartu.

Dlouho to na stadionu Benita Villamarína v Seville vypadalo na bezbrankovou remízu, přestože šance k vidění byly a to převážně na domácí straně. První opravdu velkou příležitost měli na svědomí domácí Béticos, ale Firpo po přihrávce zprava nepochopitelně z malého vápna překopl branku. O několik minut později spálil další tutovku León, přičemž pochvalu zaslouží Lizoain, který předvedl výtečný zákrok.

Betis pokračoval v aktivní hře i po změně stran, ale branka Lizoaina jakoby byla stále začarovaná. Krásně to demonstrovala situace z 51. minuty, kdy měl León hned tři šance za sebou. Nejprve ho vychytal Lizoain, následnou dorážku zablokoval hostující obránce a pak opět vytáhl výborný zákrok brankář Las Palmas. V té době už to bylo 5:0, co se střel na branku týče.

Sevillský celek se čím dál více cpal do vápna, ale Las Palmas jeho nápor odráželo. V 81. minutě pokračovala přehlídka zahozených šancí. Po krásném ťukecu se před gólmanem ocitl Amat, ale ani on a ani dorážející Sanabria neuspěli.

Čtyři minuty před koncem zápasu uviděl Míchel za faul na Guardada druhou žlutou kartu a Kanárky čekal ještě krušný závěr zápasu. Ve druhé minutě nastavení přišla další neuvěřitelná šance Betisu, která neskončila gólem a tlak domácích dál gradoval. Las Palmas bylo blízko cennému bodu, nakonec ale odjelo s prázdnou. Ve čtvrté minutě nastavení přišel centr zprava a úplně volný Firpo nekompromisní hlavičkou k tyči rozhodl o nejtěsnější výhře Betisu 1:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele