13. kolo
25.11.2017 18:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Betis - Girona FC 2:2

Co zápas Betisu, to perlička. V Seville se znovu odehrálo nesmírně dramatické vystoupení, které gradovalo až s blížícím se koncem zápasu. Betis doma ale ztratil, s nováčkem z Girony pouze remizoval 2:2. Za hosty se dvakrát trefil Cristian Portuguése, ale poslední slovo měl Cristian Tello. Krásnou branku vstřelil z volného přímého kopu i Guardado.

Příznivci Betisu si zase jednou prožili infarktový závěr a nejen oni. Girona držela ještě ve čtvrté minutě nastavení jednobrankové vedení, které nabyla rovněž v nastaveném čase, přesto zápas skončil 2:2.

Betis byl favoritem, ovšem Gironu v žádném případě nehodlal podcenit. Co umí nováček soutěže koneckonců pocítil i Real Madrid, který s ním nečekaně prohrál. Girona začala dobře i na Betisu a brzy měla první stoprocentní příležitost. Do koncovky se zblízka dostal Cristian Portugués a Adán si připsal skvělý zákrok. Na druhé straně se hnal sám na brankáře Sergio León, ale Bono ho dokázal vychytat. Bono dobře zasáhl i ve 26. minutě proti ráně Boudebouze a stav 0:0 nadále přetrvával. První poločas nabídl několik zajímavých momentů, ale změna skóre se udála až těsně před přestávkou a to ku prospěchu hostujícího týmu. Cristian Portugués si zpracoval přesný pas za obranu a Adána se vší elegancí přeloboval.

Girona do přestávky Betis pořádně šokovala a domácí se ve druhém poločase dlouho nemohli dostat do optimálního tempa. Až čtvrthodinu před koncem byl blízko vyrovnání Cristian Tello, Bono ale jeho střelu vyrazil a následná dorážka Sanabrii už byla z ofsajdu.

Čas pro Betis rychle utíkal, ale pět minut se domácím přeci jenom podařilo vyrovnat. Záložník Guardado se postavil k volnému přímému kopu a nádhernou střelou srovnal na 1:1. Sudí následně nastavil ještě čtyři minuty a v nich se začaly dít věci. Tedy přesně řečeno až v poslední minutě. Cristian Portugués si našel cestu k centru a balón po zemi dostal za Adánova záda. Betis byl v šoku a Girona už slavila tři body. Jenomže předčasně. Vlastně z jediné akce, která ještě mohla nastat, si Cristian Tello udělal prostor ke střele a zařídil konečnou plichtu 2:2.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele