15. kolo
10.12.2017 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Levante UD - Athletic Bilbao 1:2

Athletic vyhrál na půdě Levante, i když cesta ke třem bodům byla hodně náročná. V zápase jsme totiž viděli dva vlastní góly, po jednom na každé straně. Právě ty nakonec naklonily zápas na stranu Bilbaa, kterému hodně pomohla rychlá penalta Adurize.

Bilbao se před zápasem nacházelo až na sedmnáctém místě a rozhodlo se, že proti obdobně hrajícímu Levante je čas zabrat. Do hry se proti domácímu celku ve Valencii postavili od začátku Lekue, Laporte, Rico, Raúl García nebo Aduriz se Susaetou, zatímco domácí spoléhali na Bardhiho, Ünala, Moralese nebo Chemu s Postigem.

Utkání začalo hodně zostra a to především pro domácí. Ve vápně Levante byl totiž po rychlé akci faulován dobíhající Oscar De Marcos a sudí ihned pískal pokutový kop! K němu se postavil zkušený útočník Aritz Aduriz a i když brankář Oier trefil správný směr střely, na dobře umístěnou ránu nedokázal reagovat - 1:0 pro hosty.

Takto rychlý gól samozřejmě nadělal domácím problémy a dlouho jim trvalo, než se dokázali z šoku dostat. Levante se nedokázalo pořádně srovnat a Bilbao mělo hodně prostoru útočit na svého soka. Toho uzavřelo před jeho vápnem a nedovolovalo mu dostat se do útoku. Hodně aktivní byl v napadání a střelbě útočící Oscar De Marcos, který nejednou tvrdě pálil.

Domácí Granotes začali tlačit v podstatě až ke konci první půle. Na začátku bylo vynucené střídání, při kterém se do hry dostal Emmanuel Boateng. Právě ten si tři minuty před koncem první půle naskočil na parádní centr a jen díky skvělému zákroku brankáře Kepy Arrizabalagy se nemohl radovat ze srovnání skóre!

Rovněž druhá půle začala aktivitou domácího Levante, jenže ani zajímavě vypadající centr Moralese nebyl moc úspěšný, neboť jej na poslední chvíli zablokoval Laporte. Po hodině hry vyzkoušel ostražitost brankáře Kepy Chema, který se po standardní situaci nakonec dostal k ráně z třiceti metrů a balon poslal těsně nad břevno!

Hodně smolný okamžik prožilo Bilbao v 73. minutě. Domácí Granotes se totiž dostali až k vápnu, odkud střídající Ivi centroval na nabíhajícího Ünala. Před ním se snažil míč odkopnout Laporte, ale napálil jej jen do vlastní brány - 1:1. Aby to Bilbau nebylo líto, tak mu domácí tuto "slušnost" vrátili. Deset minut před koncem si totiž další centr srazil do vlastní brány pro změnu Sergio Postigo - 2:1 pro Bilbao.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele