2. kolo
27.08.2017 20:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sevilla se proti Getafe trápila; spasil ji Ganso

Poměrně dlouho dokázalo domácí Getafe odolávat hostům ze Sevilly, ale nakonec kapitulovalo. Autorem jediná (a velmi působivé) branky se stal Brazilec Ganso, který porazil neprůstřelnost brankáře Guaity jen sedm minut před koncem utkání.

Sevilla má také tento rok nejvyšší možné ambice a chtěla to dokázat při prvním výjezdu. Tím spíše, že se jí první utkání moc nepovedlo a na první tři body musela čekat až do druhého kola. V něm nasadila hráče jako Kjaer, Pareja, Escudero, Navas, Ganso, Krohn-Dehli, Nolito nebo Ben Yedder. Domácí Getafe se spoléhalo na Pacheca, Molinu, Fajra, Bergaru nebo Calu s Guaitou.

Toho v šesté minutě poprvé výrazně ohrozila rána z kopačky Wissama Ben Yeddera, kterou ještě brankář domácího celku vyrazil na rohový kop. O deset minut vyrobila obrana Sevilly obrovskou systémovou chybu, když se nechala úplně vyšachovat několika rychlými kroky trojice Pacheco, Molina a Diédhiou. Poslední jmenovaný hráč se po výtečné kombinaci ocitl sám před brankářem Ricem, ale nedokázal se trefit do brány!

O pár minut později byla obrana hostí opět nachytána v nedbalkách. Jorge Molina totiž napřáhl ke střele k bližší tyči a brankář Rico měl hodně práce, aby jeho ránu vyrazil alespoň mimo tyč! Ofsajdová past Sevilly vůbec neklapala a několikrát ji spasila neschopnost zakončujících hráčů. Mizérii v obraně nepotrestal ani velmi dobře hrající Jorge Molina, který sám před Ricem trefil jen jeho rameno.

První poločas hostům vůbec nevycházel a jejich snahy byly spíše teoretické. Nepomáhali mu ani hráči jako Jesus či Nolito, obrana taktéž hořela. I proto se do hry hned po změně stran dostal mladík Lenglet, na něhož hodně spoléhal někdejší sportovní ředitel Monchi. Rázem se obrana Sevilly zpevnila a tolik nahrávek za sebe nepouštěla.

Sevilla začínala nabírat dech a Gansova nahrávka na Mercada zamířila po stoperově hlavičce jen těsně vedle. Druhý poločas se nesl v hodně opatrném a pomalém tempu, z něhož jednou za čas vybočila nějaká svižnější akce či střela z dálky. Mercado se dvacet minut před koncem dostal k další hlavičce mimo, Fajrův pokus taktéž neměl moc přesnosti.

Až sedm minut před koncem utkání se na okraji vápna objevil obránce Mercado, který poslal před bránu hodně ostrý střílený pas. Dva domácí obránci promáchli, Ganso ale parádně trefil a tečoval balon do sítě - 1:0.

To nebylo vše, protože domácí mohli srovnat. Jen dvě minuty po inkasované brance dostal střelec Jorge Molina balon na levou stranu pokutového území a pálil, jenže s jeho pokusem z úhlu si Rico poradil. A když ani Luis Muriel v samém závěru svůj náběh na osamoceného Guaitu neproměnil, Sevilla se mohla radovat z hubené a dost šťastné výhry.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele